16 de juliol de 2020 16/7/20

La Policia Local intervé perquè els Bombers rescaten un gos en situació d’abandó

  La Policia Local de Vila-real ha intervingut en el rescat d'un gos en situació d'abandó en la balconada d'un habitatge del carrer d'Almassora, per al qual ha sigut necessària la col·laboració dels Bombers.
  Després de rebre la trucada d'una veïna, els agents acudeixen al lloc, des d'on comproven que en la balconada del primer pis es troba l'animal, un cadell negre creuat de caça que presenta signes de deshidratació i inanició. A l'arribada de la Policia Local, el ca es troba amb el cap recolzat en la base de la barana, des d'on s'intenta captar la seua atenció en repetides ocasions sense aconseguir-ho. Finalment, el gos s'incorpora amb serioses dificultats, evidenciant-se el seu estat, amb un mal aspecte, molt prim, amb signes externs que demostren que es troba en un estat de letargia i de fatiga extrema que li impedeixen respondre amb rapidesa a sons i estímuls de l'entorn, als que se suma certa dificultat respiratòria.

  La Policia Local comprova que la porta de la balconada està tancada, per la qual cosa no pot accedir a l'habitatge i que tampoc compta amb menjar o aigua, a més d'estar exposat plenament al sol. Després de picar en repetides ocasions al timbre de l'habitatge, s'entrevisten amb diversos veïns que corroboren que al pis no hi ha habitants i que no saben com ha arribat a parar el ca a la balconada ni quant de temps porta allí.

  Per tot açò, i per a salvaguardar el benestar de l'animal, atès que objectivament existeix perill per a la seua supervivència, es dóna avís als Bombers i a l'empresa Servican per a procedir al rescat de l'animal des de la balconada a fi de salvar la seua vida.

  Poc més de mitja hora després, els Bombers i un operari de Servican acudeixen al lloc, on aconsegueixen que diversos propietaris de diferents vehicles estacionats en la via pública els retiren per a facilitar les tasques de rescat. En 20 minuts l'animal és posat fora de perill sense causar danys materials i actualment es troba en mans de Servican.

  Pujar