30 de novembre de 2020 30/11/20

La Policia Local activa una nova campanya de control de distraccions al volant que incidirà en l'ús del mòbil

    La Unitat de Trànsit de la Policia Local de Vila-real iniciarà aquest dilluns una nova campanya de control de les distraccions al volant en col·laboració amb la Prefectura provincial de trànsit de Castelló. La campanya, que es desenvoluparà del 16 al 22 de setembre, farà especial incidència a evitar l'ús del telèfon mòbil durant la conducció.

    La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, insisteix que "l'ús del telèfon mòbil, segons els estudis, és un factor que multiplica per quatre el risc de patir un accident" i que el risc “pot ser equiparable a la conducció amb excés d'alcohol”. Després d'un minut i mig de parlar pel mòbil (fins i tot amb mans lliures), el conductor no percep el 40% dels senyals, la seua velocitat baixa un 12%, el ritme cardíac s'accelera bruscament i es tarda més a reaccionar. Per aquest motiu, l'incompliment de la normativa és considerat infracció greu, multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts.

    Segons les dades del Ministeri de l'Interior, l'any 2018, la distracció apareix com a factor concurrent en un 32% dels accidents amb víctimes mortals.

    Pujar