24 de setembre de 2020 24/9/20

Les penyes de Vila-real aposten per unes festes més sostenibles i reciclen més de 1.000 quilos de vidre

  • La campanya d’incentius premia amb una cistella de productes de la terra a la penya Mai d’acord, que arreplega 147,6 quilos de residus de vidre fins al dia 9

Les festes de Vila-real han sigut enguany una mica més sostenibles, gràcies a la col·laboració de les penyes, que han reciclat 1.242,2 quilos de vidre dins de la campanya #LaMillorVidrePenya. Una iniciativa impulsada per la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i Ecovidrio, amb la col·laboració de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, l'objectiu de la qual ha sigut incentivar el reciclatge de vidre entre les penyes i veïns amb activitats, premis i un concurs per a reconèixer la penya que més quilos de vidre haja arreplegat durant les festes.

En aquest cas, el premi –una cistella de productes de la terra valorada en 100 euros- ha anat a parar a la penya Mai d'acord, que ha reciclat 147,6 quilos de vidre durant les tres jornades en les quals es va posar a la disposició dels ens penyistes la bàscula i els contenidors de la campanya. En total han sigut 24 els grups que van acudir el 2 de setembre a l'avinguda de la Murà, el 5 a la Torre Motxa i el 9 a l'avinguda de Josep Ramon Batalla a pesar tot el vidre arreplegat en les borses especials dispensades per l'organització i posteriorment dipositar-ho en els contenidors habilitats per a tal efecte.

Tots els participants han aconseguit premis directes per cada quilo de vidre reciclat. La campanya compta amb un microsite web amb tota la informació sobre les penyes participants, el rànquing de reciclat, fotogaleries i tot tipus d'informació sobre la iniciativa. A més, per a animar a la participació de les penyes es va crear el hashtag #LaMillorVidrePenya, amb el qual la Regidoria i la Junta de Festes van animar als penyistes a publicar les seues fotos sostenibles a les xarxes socials. La campanya es va completar amb el reforç de contenidors de vidre, amb nous dipòsits a la plaça Major, el carrer del Crist de la Penitència i el carrer del Salvador. "Estem orgullosos de la participació per part dels veïns i penyistes, que s'han implicat al màxim en el reciclatge de vidre en un període en el qual es genera gran quantitat de deixalles", assenyala l'edil d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, qui agraeix a les penyes el seu "esforç per fer unes festes més sostenibles" i felicita a la penya guanyadora.

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2017

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2017Entrar en el especial
Pujar