14 d’agost de 2020 14/8/20

Els partits de Vila-real donen la seua assignació de 39.300 euros al renaixement de la ciutat

Els partits de Vila-real donen la seua assignació de 39.300 euros al renaixement de la ciutat - (foto 1)
  • Vila-real reactiva també els sectors de Joventut i Turisme

MÉS FOTOS
Els partits de Vila-real donen la seua assignació de 39.300 euros al renaixement de la ciutat - (foto 2)

La recuperació de Vila-real està sent el principal objectiu de l'Ajuntament, tant de l'equip de govern com de l'oposició. El compliment d'aqueix objectiu passa pel Pacte local pel renaixement de Vila-real, que ja compta amb mesures per valor d'entorn al mig milió d'euros repartits en els àmbits social, sanitari i econòmic. Ara, tots els partits polítics del consistori han acordat renunciar a la seua assignació corresponent al 2020 de 39.300€ per a incloure'ls en el Pla pel renaixement de la localitat.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït “la sintonia i voluntat de consens per aprovar iniciatives que contribuïsquen a la reactivació econòmica i social de la ciutat”. Els diners ingressaran en un compte de la Tresoreria de l'Ajuntament per a ser després aprovada la modificació de crèdit i assignar els diners al Pacte local pel renaixement de la ciutat.

A més, l'Ajuntament ha acordat “incrementar l'aportació a les entitats socials del municipi que treballen pels més vulnerables” com són Càritas, Creu Roja, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paúl. Els partits del consistori han acordat incrementar en 40.000€ els convenis anuals de l'Ajuntament amb les quatre entitats, a falta que aquestes accepten.

Ampliació del bus urbà

La línia 2B augmenta les seues connexions en el recorregut que connecta amb el Termet i amplia l'horari “per a donar major servei a la ciutadania durant la temporada estival”. L'horari del bus Groguet passa a iniciar-se a les 8:30h i tindrà deu expedicions diàries. Així mateix, la línia 2 en les variants A i B circula tota la setmana de 8:00h a 21:45h amb parada d'inici i final al carrer Josep Ramón Batalla (la Bàscula). Aquesta línia també dóna servei als mercats ambulants. L'Ajuntament insisteix en el deure de “complir amb les corresponents mesures de prevenció i higiene establides per les autoritats sanitàries”.

Desescalada en Joventut i Turisme

En termes de Joventut, es reobri l’Espai Jove i es reprenen els programes Jove Oportunitat (JOOP), així com els cursos de manipulació d'aliments i de monitor de temps lliure. S'ha adaptat l'edifici de l’Espai Jove separant el mobiliari per a complir amb la distància de seguretat, s'ha instal·lat una mampara protectora per a la recepció de públic, s'han decretat l'entrada a les instal·lacions per l'avinguda de França i l'eixida pel Passeig de l’estació i s'ha situat cartelleria informativa. L’Espai Jove acollirà també els cursos de monitor de temps lliure i de manipulador d'aliments. Per part seua, el programa JOOP comptarà amb 12 joves d'entre 16 i 21 anys que hagen abandonat la formació acadèmica i no treballen. Aquesta desescalada en Joventut s'ha dissenyat “des de la cautela i la prudència”, assegura la regidora de Joventut, Ana Vicens.

Quant a Turisme, tornen les visites guiades a la ciutat. Els grups hauran de ser màxim de 30 persones i els guies hauran de portar màscares. Les explicacions es faran mitjançant altaveu i no es repartiran fullets. Les visites seran als exteriors del Termet, al centre de la ciutat i als voltants. Totes les visites tindran una duració de dues hores i caldrà inscriure's amb cita prèvia.

Pujar