11 de juliol de 2020 11/7/20

Una nova “maçada” urbanística per la gestió del PP obliga al pagament d'almenys 1,9 milions d'euros per l'ocupació de terrenys en els anys 2009 i 2010

Una nova “maçada” urbanística per la gestió del PP obliga al pagament d'almenys 1,9 milions d'euros per l'ocupació de terrenys en els anys 2009 i 2010 - (foto 1)

    Una nova “maçada” del Jurat d'Expropiació derivat de la gestió urbanística del Partit Popular obligarà a l'Ajuntament de Vila-real a pagar, de moment, almenys 1,9 milions d'euros. Aquesta quantitat correspon a la valoració feta pels tècnics municipals dels terrenys de l'últim paquet de resolucions, que podria incrementar-se fins als 3,7 milions en els quals el Jurat ha valorat les finques.

    “Es tracta de l'últim paquet d'expedients que estava en el Jurat d'Expropiació pendent de resolució”, explica l'alcalde, José Benlloch, qui hui ha donat compte d'aquest nou colp a l'economia municipal. Els propietaris dels terrenys -corresponents a solars del CTE, els accessos al Centre de Congressos o el jardí Jaume I, tots ells en operacions urbanístiques dels anys 2009 i 2010- reclamaven 8.554.904 euros, enfront dels 1,9 milions de la valoració municipal. Finalment, el Jurat d'Expropiació ha estimat el valor dels terrenys en 3,749.785 euros. “Encara que recorrerem per a defensar, com sempre hem fet, fins a l'últim euro dels vila-realencs, el que queda fora de tot dubte és que eixos 1,9 milions d'euros en els quals els tècnics municipals han valorat els solars haurem de pagar-los en un termini de sis mesos, amb la qual cosa, una vegada més, els empastres i el casino urbanístic del PP posaran en serioses dificultats les arques municipals”, lamenta Benlloch. La primera d'elles, en la distribució de romanents anunciada pel primer edil la setmana passada -en la qual s'inclouen fons per al banc d’habitatges socials o una furgoneta per a Càritas, entre altres despeses socials i per a entitats- que, a la llum d'aquestes resolucions, comptaria amb objeccions d'Intervenció.

    “Vull llançar, en qualsevol cas, un missatge d'optimisme. Perquè, malgrat els 25,2 milions d'euros que hem hagut de pagar en empastres del PP i els 50 milions de risc que encara tenim, segons l'auditoria externa, hem aconseguit que Vila-real avance, col·laborant amb les empreses locals i amb la societat civil, en un projecte de ciutat compartit que ens ha portat a ser durant nou mesos consecutius la ciutat de la Comunitat Valenciana amb menys atur”, valora Benlloch. “Amb aquesta nova maçada urbanística, per ocupacions il·legals de fa 10 anys, Vila-real haurà de pagar novament pel que uns altres van gestionar de manera nefasta, deixant en greus dificultats a la ciutat. Mai hem posat en qüestió el dret dels propietaris a cobrar per les terres, però sí hem defensat sempre els interessos de la ciutat amb acords i barallant cada euro, cosa ens ha permés estalviar fins a 8 milions d'euros”, conclou.

    Pujar