29 de maig de 2020 29/5/20

Multitudinària Nit de la Xulla a Vila-real

Multitudinària Nit de la Xulla a Vila-real - (foto 1)
  • Una de les cites més esperades de les festes de la Mare de Déu de Gràcia

Galeria de fotos
Vila-real - MDG 2019 - Nit de xulla
Vila-real - MDG 2019 - Nit de xulla
MÉS FOTOS
Multitudinària Nit de la Xulla a Vila-real - (foto 2)
Multitudinària Nit de la Xulla a Vila-real - (foto 3)
Multitudinària Nit de la Xulla a Vila-real - (foto 4)

La d'anit no era una cita qualsevol. Milers de veïns i penyistas es van reunir als carrers de Vila-real per a viure un dels actes més multitudinaris, tradicionals i, sobretot, saborosos, en les festes de la Mare de Déu de Gràcia. La Nit de la Xulla és la ‘nit’ per excel·lència de les festes i així ho vam poder comprovar anit.

Des de final de la vesprada començava a fer-se olor de llenya, foc i a carn torrà. Era, a més, doblement especial lloc que estrena la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial, reconeixement que té des d'enguany. Així, tant l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, com la reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames, van recórrer els diferents 'casals' de les penyes per a comprovar com anava la nit.

Xulles, xoriços, llonganisses, blanquets, cansalada i fins i tot caretes de porc són alguns dels plats que vam poder degustar anit. A més, prèviament, en la plaça Major se celebrava la segona edició de la trobada per a elaborar allioli. Aquest acte es va celebrar per primera vegada en les festes de Sant Pasqual per a commemorar la declaració de la Nit de la Xulla com a Festa d'Interés Turístic Provincial. En aquesta segona edició han participat al voltant de 460 persones.

Per a aquest dimecres continua l'activitat festera amb actes com la gala de la moda o el tradicional concurs d’empedrats.

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2019

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2019Entrar en el especial
Pujar