elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats dóna una nota final de 89 sobre 100 al projecte Medes de Vila-real

  El Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE), dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats acaba de remetre a l'Ajuntament de Vila-real l'informe final amb l'avaluació del projecte Erasmus+: "MEDES: Mediació escolar com a metodologia innovadora per a la prevenció de l'abandó escolar prematur", que s'ha desenvolupat durant tres anys, sota el lideratge del consistori -com a soci fundador-, que ha comptat amb socis com l'IES Miralcamp, El Porc Espí, l'Istituto Comprensivo, la Cooperativa Sociale Itaca i l'Ajuntament de Sacile (Itàlia) i gràcies a una subvenció amb fons europeus.

  La missiva remesa a l'Ajuntament de Vila-real valora el projecte Medes, que va finalitzar a l'agost, amb una nota final de 89 sobre 100. A més, informa que en breu s'ingressarà la resta de la subvenció pendent, fins a aconseguir els 151.305 euros que s'atorgaven inicialment per a la realització d'activitats centrades en la mediació.

  El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, afirma que "és una puntuació molt positiva, que demostra que s'ha treballat per a arribar a l'excel·lència i per a avançar en un àmbit com és el de la mediació escolar, en el qual Vila-real és un referent".

  Entre els projectes impulsats dins del programa es troben la creació d'una nova pàgina web amb informació del projecte, així com eines amb un curs de mediació escolar i una guia d'implementació de la mediació en un centre educatiu. Al llarg d'aquests tres anys també s'han produït intercanvis entre alumnes i professors italians i de Vila-real, que han treballat no només en la mediació, sinó també en la gestió d'emocions, noves metodologies i enfocaments educatius.

  "Per a Vila-real ha sigut un autèntic orgull convertir-se en seu del projecte durant aquest temps, ja que és una iniciativa molt rellevant a nivell europeu i a més s'ha implementat seguint totes les directrius marcades, motiu pel qual el resultat ha sigut tan positiu", destaca Escorihuela, qui afig també la qualitat de l'equip de treball i l'impacte i difusió que ha tingut el projecte entre els docents i alumnes i famílies, especialment els qui han participat directament, ja que "reporten un augment de competències, millores en la responsabilitat individual i en el clima escolar".

   

  Pujar