28 d’octubre de 2020 28/10/20

Mesón Soria, Más que tapas, Bodegón de Carlos i Ca Esteve s’alcen amb els primers premis de la XIII Ruta de la Tapa

Mesón Soria, Más que tapas, Bodegón de Carlos i Ca Esteve s’alcen amb els primers premis de la XIII Ruta de la Tapa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mesón Soria, Más que tapas, Bodegón de Carlos i Ca Esteve s’alcen amb els primers premis de la XIII Ruta de la Tapa - (foto 2)
  Mesón Soria, Más que tapas, Bodegón de Carlos i Ca Esteve s’alcen amb els primers premis de la XIII Ruta de la Tapa - (foto 3)

  El Mesón Soria, Más que tapas, Bodegón de Carlos i Ca Esteve són els establiments que s'han alçat en la XIII edició de la Ruta de la Tapa amb algun dels primers premis que atorguen els jurats professional i popular a les millors tapes de lliure elecció, a les més innovadores i creatives i a les quals incorporen taronja. La Casa dels Mundina ha acollit el lliurament de premis de l'edició 2019, que ha servit enguany 20.374 tapes i ha generat un volum de negoci de 61.122 euros.

  El regidor de Turisme, Diego Vila, que ha sigut l'encarregat de donar a conéixer les xifres del balanç de l'actual edició durant la cloenda oficial, ha destacat que en aquesta ocasió, la Ruta de la Tapa ha donat un gir a petició dels restauradors participants i s'ha avançat al mes de febrer, “tornant a demostrar, una vegada més, que és una de les cites més esperades i amb més èxit entre el públic de la ciutat i de la província”.

  Enguany, els guardons han anat a parar al Mesón Soria, que s'ha alçat amb el primer premi del jurat professional en la categoria a la millor tapa de lliure elecció, seguit de Más que tapas i del Birbar. En l'àmbit de la innovació i la creativitat, el jurat ha atorgat el primer premi a la proposta de Más que tapas, seguit del Restaurant El Molí i del Mesón Soria. Així mateix, el jurat professional ha decidit que la millor tapa amb taronja és la de Más que tapas, mentre que en segon i tercer lloc han quedat el Restaurant El Molí i La Rosca.

  D'altra banda, el jurat popular, amb les seues votacions, ha determinat que la millor tapa de lliure elecció d'enguany és l'elaborada al Bodegón de Carlos. Per darrere es troben les de Birbar i Ca Esteve. Els comensals també han votat la seua tapa favorita elaborada amb taronja, que ha sigut la de Ca Esteve. Queden en segon i tercer lloc les de Birbar i Bodegón de Carlos.

  Vila ha felicitat els 26 establiments participants i ha destacat la “innovació i millora contínua” de l'esdeveniment, que per primera vegada ha comptat amb noves dates per a facilitar la participació i desmarcar-se d'altres esdeveniments a la província, a més de disposar novament d'un web propi i accés directe des de l'App municipal, amb tota la informació de la ruta, els locals adherits, les tapes i el mapa.

  “És per a nosaltres un orgull comptar amb novetats que cada any enriqueixen i milloren aquest esdeveniment gastronòmic veterà a la província que, a més, és pioner en el sentit que tots els locals col·laboren amb un donatiu voluntari de 50 euros per al suport a causes benèfiques de la ciutat”, indica Vila. En aquesta edició, els diners recaptats s'han destinat a l'associació sense ànim de lucre Aludme, que lluita contra la distonia micolònica que afecta a Jesús Dueñas i a altres persones i que manté en marxa sengles investigacions als hospitals de Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu de Barcelona.

  Així mateix, l'edil posa de manifest que “al marge dels resultats, la Ruta de la Tapa demostra que comptem amb un sector hostaler implicat i creatiu que cada any ens ajuda a continuar consolidant aquest esdeveniment”. Durant l'acte s'han lliurat guardons commemoratius al jurat professional i a les entitats col·laboradores. A més, s'han lliurat els premis de cinc dinars o sopars per als comensals que han participat en la Ruta amb el seu tapaport i s'ha realitzat el sorteig de cinc pernils entre el públic i cinc més entre els restauradors, a càrrec d'Industrias Tello.

  Pujar