elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marzà: “Potenciem una nova modalitat de Batxillerat d’oferta pública que avança cap a la internacionalització educativa"

Marzà: “Potenciem una nova modalitat de Batxillerat d’oferta pública que avança cap a la internacionalització educativa"

  La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport implantarà el pròxim curs 2018-2019 el programa experimental de batxillerat Batxibac, que permetrà impartir el currículum mixt per a l'obtenció de la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat. Aquest programa experimental s'implantarà als Instituts d'Educació Secundària Professor Broch i Llop de Vila-real i Ausiàs March de Manises.

  Educació pretén amb la implantació d'aquest programa afavorir el coneixement de les llengües estrangeres dins del sistema educatiu i facilitar l'accés dels alumnes a estudis superiors, formació i activitat professional tant dins del territori nacional com en altres països d'Europa. Per això es dóna la possibilitat als alumnes valencians de cursar el currículum mixt i d'obtindre els dos títols.

  Segons el conseller Vicent Marzà: "Potenciem una nova modalitat de Batxillerat d'oferta pública que avança cap a la internacionalització educativa del nostre alumnat. Amb el Batxibac els alumnes dels dos centres on iniciem l'experimentació podran accedir a estudis universitaris tant de la nostra universitats com de les universitats franceses", i ha afegit: "Es tracta de potenciar una oferta pública amb unes característiques que permeten avançar en la qualitat educativa i en la igualtat d'oportunitats del nostre alumnat".

  El programa Batxibac tindrà una duració de dos cursos escolars, d'aquesta manera la implantació dels ensenyaments de primer curs es farà durant 2018-2019 i els ensenyaments del segon curs començaran a impartir-se en el període escolar 2019-2020.

  Les matèries que s'impartiran seran les pròpies del Batxillerat segons el currículum valencià, així com dues matèries específiques del currículum mixt, que són Llengua i Literatura Francesa i Història de França, que s'integrarà en la part corresponent de la matèria Història d'Espanya.

  A més, cal destacar que un terç de l'horari lectiu del programa s'impartirà en llengua francesa, de manera que tant les matèries de Llengua i Literatura Francesa com Història d'Espanya i de França seran continguts que obligatòriament hauran de ser impartits en francés.

  L'obtenció del títol de Batxillerat serà automàtica si l'alumne supera totes les matèries, mentres que per a l'obtenció del títol de Baccalauréat serà necessari superar la prova externa Batxibac. Aquesta prova es farà íntegrament en francés i consistirà en un exercici escrit i en un altre oral referits a Llengua i Literatura Francesa; i un comentari de text i el desenvolupament d'un tema de la matèria Història d'Espanya i de França.

  L'alumnat del programa Batxibac, atés que tindrà dos títols, podrà accedir a la universitat presentant-se a les Proves d'Accés a la Universitat, o bé com a alumnat de Baccalauréat, d'acord amb el que s'ha establit per als alumnes procedents de sistemes educatius, d'estats membres de la Unió Europea o d'altres estats amb què s'hagen subscrit acords internacionals.

  A més, l'alumnat de Batxibac també pot accedir a les universitats franceses en les mateixes condicions que l'alumnat de Baccalauréat francés.

  El procés i els criteris d'admissió per a l'alumnat interessat a cursar aquesta modalitat de Batxillerat es duran a terme d'acord amb el que ha establit la Direcció General de Centres i Personal Docent a través d'una resolució que serà publicada en els pròxims dies.

  Pujar