elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maria Fajardo demana la Rasa Única a Vila-real per minimitzar les molèsties al veïnat durant les obres

    La portaveu de Compromís per Vila-real demana crear una nova ordenança per minimitzar les molèsties a veïns i veïnes per soroll, brutícia i carrers tallats durant les obres als barris. «L'ideal en obres urbanes és que les infraestructures en una reparació o obra funcionen, i que a més ho facen de forma neta i eficient. Per a això és necessari disposar de sistemes que ho facen possible. Moltes veïnes i molts veïns es queixen habitualment per les molèsties de passar per un carrer les voreres del qual estan alçades o directament l'accés està tallat per les obres. Això afecta vianants, comerços, persones amb mobilitat reduïda o pares i mares amb cotxets de xiquetes i xiquets. Per evitar tot això hi ha mesures que eviten haver de fer molestes rases constantment i durant tot l'any.» explica Maria Fajardo.

    «Les nostres veïnes i veïns no poden esperar més. Cal una acció contundent i pròxima en el temps per acabar amb molèsties innecessàries. Les canonades de les xarxes de sanejament i aigua potable de vegades pateixen trencaments, embussos i incidències o simplement calen netejar-les periòdicament per al seu manteniment. Però la dificultat resideix en què es troben soterrades en terra. Calen accions per reparar, canviar o netejar canonades del sanejaments i altres xarxes sense haver de fer obres que interrompen constantment el trànsit de carrers i avingudes o el pas dels vianants» afig l’edil a l’Ajuntament de Vila-real.

    Per finalitzar, la portaveu de Compromís assegura que « amb l'aprovació de l'Ordenança de la Rasa Única es podran reparar avaries o fins i tot rehabilitar la totalitat de la canonada sense necessitat d'obrir-hi cap rasa, evitant les molèsties que això comporta. Moltes altres ciutats, com ara Toledo, A Coruña, Lleida, Jerez de la Frontera o Torre de la Pobla han aprovat una ordenança com esta. Vila-real pot ser capdavantera en evitar molèsties a les seues ciutadanes i els seus ciutadans».

    Pujar