elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macrobrot de covid entre sanitaris de la Plana: 10 contagis en una reunió social

Macrobrot de covid entre sanitaris de la Plana: 10 contagis en una reunió social
  • Ahir Sanitat confirmava un macrobrot a l'hospital Provincial amb 12 sanitaris i 9 pacients d'oncologia contagiats

Si ahir es confirmava un macrobrot a l'Hospital Provincial de Castelló amb 21 persones afectades per covid, hui la notícia salta a l'hospital La Plana de Vila-real, encara que en aquest cas el focus s'ha produït en una reunió social, fora del centre sanitari.

Així, segons fonts de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública són deu els professionals sanitaris contagiats, que estan aïllats, amb símptomes lleus o asimptomàtics.

Així mateix, les fonts consultades per elperiodic.com han indicat que s'han fet PCR al personal que ha estat en contacte amb els positius, però que ha sigut mínim perquè els contagiats a penes van arribar a mantindre contacte amb els treballadors del centre sanitari atés que en detectar-se el primer cas, es va posar en marxa el protocol.

Sense novetats en el brot de l'Hospital Provincial 

Per part seua, el Hospital Provincial de Castelló va confirmar ahir un macrobrot de covid en el centre en la planta de hospitalització d'oncologia mèdica que afecta  12 professionals i 9 pacients.

Els pacients d'oncologia han sigut traslladats a l'Hospital General de Castelló ja que el Provincial és un centre hospitalari "lliure de covid”, on continuaran rebent els seus tractaments contra el càncer.

Cal assenyalar que tant el personal com els pacients que tenen Covid són asimptomàtics o tenen símptomes lleus de la malaltia.

Segons fonts de l'Hospital Provincial el brot no hi ha novetat i tots continuen en el mateix estat.

Pujar