elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escola de Formació de la Policia Local, guardonada amb el Premi a la formació en seguretat viària de FESVIAL

  L'Escola de Formació de la Policia Local de Vila-real (EFOPOL) ha sigut guardonada amb el Premi a la formació en seguretat vial, atorgat per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària (FESVIAL).

  El cos local ha estat triat entre les més de 80 candidatures presentades de tot Espanya a les diferents categories dels premis, que celebren la seua cinquena edició i que es lliuraran durant la II Convenció Nacional de Seguretat Viària per a Policies Locals, que es realitzarà entre els dies 24 i 27 d'octubre al pavelló d'IFEMA de Madrid.

  L'EFOPOL va ser creada al gener del 2003 amb l'objectiu de formar no només a membres del cos vila-realenc, sinó també d'altres organismes de diferents àmbits geogràfics que desitgen complementar la seua formació o que manquen de plans formatius propis. Entre les funcions de l'EFOPOL estan l'organització de cursos, congressos, jornades i seminaris, la creació d'una intranet legislativa pròpia, dinàmica i actualitzada a la disposició de tots els seus policies, així com l'elaboració de protocols i instruccions i la creació d'espais de formació interns i propis denominats acadèmies.

  Des del seu inici s'han realitzat 193 accions formatives relacionades amb el trànsit i la seguretat vial que han arribat a 7.000 policies. A més, la seua intranet pròpia es composa de legislació relacionada amb el trànsit i la seguretat viària, protocols relacionats amb el tema i circulars i instruccions de diferents organismes que estan sempre actualitzats per a la seua consulta pels agents. Així mateix, l'EFOPOL ha elaborat diferents protocols en la matèria i els seus membres són formadors i formats en l'àmbit dins de les denominades acadèmies.

  Per la seua banda, l'entitat que lliura el premi a l'organisme local, FESVIAL, és una fundació per a la seguretat viària presidida pel catedràtic i doctor en Educació Vial Luis Montoro que tots els anys organitza aquests guardons a les bones pràctiques amb la col·laboració de nombroses entitats com la Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local (UNIJEPOL), la Direcció General de Trànsit (DGT), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Fundació CNAE, IFEMA i el comitè organitzador del Salón Trafic.

  La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, felicita públicament a la Policia Local de Vila-real per "aquest reconeixement que posa de manifest davant els ciutadans de tot el país la gran tasca que els seus professionals realitzen, no només en l'àmbit local, sinó també en l'autonòmic i estatal, a través del treball de formació que ha estès a altres cossos de seguretat". "L'EFOPOL és un referent que amb 14 anys de trajectòria ha servit per a difondre i promoure la seguretat viària i per açò mereix el reconeixement i agraïment per part de tota la ciutadania", afirma.

   

  Pujar