28 de novembre de 2020 28/11/20

L'EMT es reforça com a pedrera d'actors

L'EMT es reforça com a pedrera d'actors  - (foto 1)

    La Escola Municipal de Teatre de Vila-real (EMT) ha sigut l'amfitriona de la primera sessió de pràctiques del Institut de Teatre de Barcelona fora de les comarques barcelonines. Un grup d'alumnes de la institut català, entre els quals hi ha exalumnes de l'EMT de Vila-real, ha donat una mostra de la Commedia dell'arte, en dues sessions realitzades la setmana passada a la plaça Major.

    "Que el Institut del Teatre de Barcelona vinga a Vila-real a fer aquesta demostració és un gest d'agrair, ja que es tracta de la primera vegada que aquest centre dramàtic ix de les comarques barcelonines en una activitat d'aquest tipus", assenyala el regidor de Cultura, Eduardo Pérez. "És, també, una mostra del nom que la ciutat de Vila-real té en l'àmbit del teatre; un posicionament que no seria possible sense el gran treball de formació de pedrera que realitza també l'EMT, amb el seu director, Sergio Heredia, al capdavant", agrega.

    Pérez ha visitat recentment les classes de l'EMT, que compta enguany amb prop d'un centenar d'alumnes i sis grups, en funció de nivells i edats. "Aquest curs, la matrícula a l'EMT ha augmentat de forma considerable; aquesta és la millor prova de l'interés que desperta aquesta disciplina entre els vila-realencs", detalla Pérez. El responsable de Cultura destaca també el paper de l'EMT, no solament per a formar a futurs professionals, sinó també en el desenvolupament personal de l'alumnat. "L'EMT ajuda a traure les emocions i utilitzar el propi cos per a la comunicació, com un exercici també de socialització i de millora de les habilitats personals", agrega.

    Pujar