elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gil: "L'alcalde de Vila-real segueix sense pagar les ajudes de patrocini 2020-21 als clubs esportius"

Gil: "L'alcalde de Vila-real segueix sense pagar les ajudes de patrocini 2020-21 als clubs esportius"
  • El regidor del PP, Carlos Gil, reclama un canvi en el procediment per a evitar pèrdues a unes entitats “que estan en una situació econòmica crítica”

L'alcalde de Vila-real, el socialista José Benlloch, segueix sense pagar, a les portes del mes de novembre, les ajudes per patrocini de la temporada 2020-21 als clubs esportius de la localitat.

La campanya, finalitzada fa mesos, hauria d'haver vingut acompanyada d'un ingrés “que injectara liquiditat en entitats que tenen en aquests fons una reserva econòmica fonamental”. No obstant això, tal com ha detallat el regidor del PP a Vila-real, Carlos Gil, “els retards injustificats en el pagament d'aquests fons estan generant greus tensions en les entitats esportives”.

Per això, considera el regidor, és urgent un canvi en el procediment, perquè amb el sistema actual de patrocini, “a més d'aquests retards, les entitats perden el 21% de les ajudes perquè estan obligats a presentar l'IVA. És a dir, hi ha un 21% de l'ajuda concedida que va directament a Hisenda”.

Des del PP, explica Gil, “defensem l'esport no sols en el seu vessant d'exercici físic, sinó també com una activitat que promou la salut i els valors de la concòrdia, la competitivitat i el sentit d'equip”. Es tracta de “un motor bàsic en la nostra societat que hem de defensar-lo i secundar-lo”. Per això, “resulta molt lesiu que des de l'Ajuntament de Vila-real s'estiga bloquejant la concessió d'aquests fons que són vitals per a la supervivència de moltes entitats esportives i es rebutge un nou model. El que des del Partit Popular estem reclamant des de fa anys d'acord amb les demandes dels clubs sense que el PSOE ens escolte”.

Cal assenyalar, segons explica Gil, que els clubs esportius “han reclamat per totes les vies possibles la percepció d'aquests fons. No obstant això, la realitat és que hui dia encara no s'ha ordenat per part del PSOE l'emissió i presentació de les factures que els permeten cobrar les quanties previstes”. De fet, explica el regidor, “molts ja desconfien a poder percebre aquestes ajudes abans que finalitze l'exercici 2021”.

Pujar