elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Vila-real impulsarà un observatori sobre l'ús responsable de les noves tecnologies

L'Ajuntament de Vila-real impulsarà un observatori sobre l'ús responsable de les noves tecnologies
  • L'alcalde anuncia la futura creació d'aquest òrgan amb caràcter acadèmic, que implicarà universitats, centres educatius, cossos policials, empreses locals i administracions públiques, en el marc del conveni de col•laboració amb la multinacional Huawei

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Vila-real impulsarà un observatori sobre l'ús responsable de les noves tecnologies - (foto 2)
L'Ajuntament de Vila-real impulsarà un observatori sobre l'ús responsable de les noves tecnologies - (foto 3)
L'Ajuntament de Vila-real impulsarà un observatori sobre l'ús responsable de les noves tecnologies - (foto 4)

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que l'Ajuntament treballa en la creació d'un observatori sobre l'ús responsable de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el marc del conveni subscrit entre el consistori vila-realense i la multinacional Huawei per al desenvolupament del projecte de ciutat intel·ligent.

Benlloch ha donat a conéixer aquesta iniciativa durant la visita que ha realitzat a l'aula mòbil del Smartbusd'Huawei, instal·lat en la plaça de l'Estadi de la Ceràmica, un projecte educatiu que la multinacional està duent a terme per a formar als joves en el bon ús de les noves tecnologies. El primer edil, que ha estat acompanyat del regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i la regidora d'Educació, Aida Beteta, ha apuntat que “estem en una revolució digital, de la informació i les tecnologies, i les actituds dolentes per a la convivència es poden multiplicar donada la capacitat per a arribar a més gent”.

Per això, ha assenyalat que el conveni de col·laboració amb Huawei suposa “una excel·lent oportunitat per a desenvolupar un treball d'educació i formació de la societat”. A més d'aprofitar les eines que ja ha desenvolupat Huawei per a realitzar una labor de sensibilització i educació de manera permanent a la ciutat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real impulsarà la creació d'un òrgan de caràcter acadèmic.

Així, Benlloch ha explicat que l'observatori sobre l'ús responsable de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació implicarà la universitat, administracions públiques, empreses locals, centres educatius, així com al centre de dia Lluís Alcanyís, que està abordant qüestions relacionades amb l'addicció a videojocs i altres problemàtiques vinculades a l'ús de les noves tecnologies. Segons les dades d'una enquesta realitzada l'any passat per la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, el 94% dels adolescents vila-realencs tenen telèfon mòbil i l'edat en la qual comencen ja a tindre un dispositiu per a ús propi són els 10 anys.

L'observatori tindrà una vocació acadèmica, “amb capacitat per a emetre informes i realitzar un treball de recerca per a establir una metodologia sobre els riscos existents i la formació necessària en aquest camp” i l'alcalde aspira al fet que es convertisca en un referent en la investigació d'aquesta matèria. Finalment, l'alcalde ha apuntat que també es convidarà a formar part de l'observatori a Policia Nacional i Local, davant les dades que mostren que en els últims tres anys s'ha multiplicat per tres el nombre de delictes a través de xarxes socials i altres plataformes d'internet. Davant aquesta situació, Benlloch ha subratllat que “no ens hem d'espantar” sinó que “hem de treballar i formar a la societat per a un bon ús d'aquestes tecnologies”.

En aquest sentit, la responsable de Responsabilitat Social Corporativa d'Huawei España, Valerie Sosto, ha manifestat el compromís de la multinacional amb l'educació de la societat digital, especialment dels més joves, per a “assegurar-nos que aquesta societat avance coneixent els riscos en matèria de ciberseguretat i protecció de dades”.

El Smartbusd'Huawei és un projecte educatiu de la companyia dirigit a escolars que promou un ús segur i responsable de les noves tecnologies entre els xiquets i adolescents de 9 a 13 anys d'edat.

L'aula mòbil del Smartbusd'Huawei ha estat des del 21 fins al 28 d'octubre a la Comunitat Valenciana i en el seu recorregut ha visitat un total de huit col·legis dels municipis de València, Torrent i Vila-real. Durant tota la setmana més de 2.000 xiquets, pares i educadors han atés les sessions didàctiques impartides a l'aula mòbil dirigides a conscienciar sobre el bon ús de les TIC.

Pujar