24 de juny de 2019 24/6/19

L’Acceleradora d’ocupació arriba a Vila-real al maig per a promoure la inserció laboral de 12 persones

L’Acceleradora d’ocupació, una nova eina que acompanya als veïns en situació de desocupació durant el procés de cerca d'ocupació i d'entrenament per a la millora de les seues capacitats i aptituds, arriba a Vila-real el pròxim 24 de maig.

Una iniciativa amb 60 hores de durada en la qual els participants comptaran amb l'ajuda d'un coordinador i treballaran continguts com noves tècniques d'elaboració del currículum, eines per a la cerca d'ocupació, entrenament en entrevistes de treball, visites a empreses, sessions de coaching i intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans, que els ajudaran a guanyar confiança i aconseguir, amb noves eines al seu abast, millors resultats en aquest procés.

Una millora de les possibilitats d'inserció laboral que arribarà per a un total de 12 persones mitjançant el treball en equip i col·laboratiu. “Per a aconseguir aquest objectiu, comptaran amb l'ajuda i orientació, quasi personal, d'un tècnic expert, que els oferirà i facilitarà tot el que necessiten per a buscar treball i els guiarà en tot el camí”, apunta el regidor d'Economia, Xavier Ochando, qui destaca que la iniciativa compta amb la col·laboració directa de la Diputació de Castelló.

L’Acceleradora tindrà una durada del 24 de maig al 26 de juny i es desenvoluparà en les instal·lacions del Viver d'Empreses de Vila-real. Els participants es reuniran tres vegades per setmana (dilluns, dimecres i divendres), en horari de 9.30 a 13.30 hores. Per a formar part del projecte, només cal complir dos requisits: tindre un nivell bàsic-mitjà de coneixements d'informàtica i fer la inscripció al més aviat, ja que l'accés es farà per ordre d'inscripció i les places són limitades.

“Al marge d'aquests requisits, no es busca un perfil formatiu determinat, sinó que la participació està oberta a tota mena de persones que vulguen millorar les seues habilitats en ocupabilitat”, assegura Ochando, qui anima als interessats a inscriure's des d'aquest 15 d'abril a través de portaltreball.vila-real.es. El període es tanca el 17 de maig. El projecte forma part de la col·laboració entre la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Vila-real, que “en altres municipis de la zona ja ha aconseguit molt bons resultats”. Concretament, un 60% dels participants va aconseguir la inserció laboral i més del 90% van millorar les seues competències en la cerca d'ocupació.

“A Vila-real també hem tingut diverses edicions de la Llançadora d'Ocupació, també amb resultats molt positius, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Santa María la Real”, apunta l'edil, qui espera obtindre resultats igual de positius.