elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Josep Pasqual Sancho (Compromís Vila-real): “Hem consolidat el canvi de rumb amb noves polítiques progressistes”

Josep Pasqual Sancho (Compromís Vila-real): “Hem consolidat el canvi de rumb amb noves polítiques progressistes”
  • El candidat a l'Alcaldia explica a elperiodic.com les seues propostes de cara al pròxim 26 de maig

MÉS FOTOS
Josep Pasqual Sancho (Compromís Vila-real): “Hem consolidat el canvi de rumb amb noves polítiques progressistes” - (foto 2)

PREGUNTA. Quin és el balanç que fa dels últims quatre anys de govern a l'Ajuntament de Vila-real?

RESPOSTA. És un balanç molt positiu, perquè tot i haver estat quatre regidors en un equip de 17 i amb majoria absoluta ens hem sabut visibilitzar mitjançant el nostre treball i hem consolidat el canvi de rumb que es va produir al 2011 amb noves polítiques progressistes centrades en les persones.

P. Resumisca breument els eixos del seu programa electoral.

R. Nosaltres som una formació política pionera quant a la creació d’un programa electoral 100% participatiu, que mai s’havia fet a la ciutat. Els mesos de novembre i desembre, amb una previsió total, vam eixir als carrers per a parlar amb els veïns i recaptar propostes i vam fer reunions amb associacions de tot tipus perquè expressaren el que es necessita. Després, eixes propostes s’han votat de manera telemàtica de manera totalment transparent i el resultat és el programa que portem a les eleccions, dividit en sis blocs: Govern arrelat al territori (tradicions, cultura, normalització de la nostra llengua, patrimoni), Govern d’oportunitats (economia, formació, urbanisme, hisenda), Regeneració democràtica transparència, atenció al ciutadà, associacionisme i participació ciutadana i compromisos com a polítics honrats i transparents); Govern sostenible (agricultura, medi ambient, canvi climàtic, mobilitat, serveis públics, Termet); Govern per a les persones (serveis socials, família, integració, esports, animalisme), i Govern de futur (igualtat, joventut, educació). No obstant això, tot i que el programa és molt complet i abraça moltes vessants, les nostres prioritats estan en la generació d’oportunitats i en seguir sent la ciutat de més de 40.000 habitants del País Valencià amb menor taxa d’atur, com ho estem sent gràcies a les nostres polítiques.

P. Què preocupa els veïns de Vila-real?

A diferència del que alguns polítics que no xafen el carrer pensen, la gent no vol obres faraòniques ni inversions en contenidors buits de continguts. A la gent li preocupa tindre feina, estabilitat, ser atesa per una administració eficient quan ho necessita, que no li compliquen la vida amb la burocràcia, que els seus fills puguen estudiar en centres educatius en bones condicions, que hi haja alternatives d’oci i culturals per a tots, que la ciutat siga més amable i estiga adaptada a les necessitats de totes les persones... i en allò ens anem a centrar.

P. Com donaria resposta al seu partit a aquestes preocupacions?

Per a ser breu, tot i que el programa inclou moltes mesures, puc dir que Compromís va a seguir treballant per a donar oportunitats laborals als veïns i reduir la taxa de desocupació, facilitant l’activitat productiva a les empreses; també anem a millorar els Serveis Socials i la gestió de les ajudes a la dependència i la Renda Valenciana d’Inclusió; farem un transport públic més sostenible i eficient i nous carrils bici; repararem els camins rurals; millorarem l’accessibilitat; posarem en marxa infraestructures esportives com el Centre de Tecnificació; traslladarem l’EOI a la BUC; dedicarem més atenció a l’impuls i manteniment de les nostres tradicions; crearem un portal de transparència perquè els veïns sàpiguen en què gastem els seus impostos i facilitarem els tràmits a les associacions, que també tindran una agenda única administrada per a coordinar-se a l’hora d’organitzar esdeveniments, ja que tenim un teixit associatiu molt actiu.

P. Quina és la seua proposta en matèria fiscal?

El nostre objectiu és gestionar com no faríem a casa nostra: no gastant allò que no es té. Reduir l’endeutament encara més és una prioritat, i a partir d’ací ja podrien vindre altres mesures que fa temps que ens plantegem, com abaixar lleugerament els impostos, tot i que som una de les ciutats que menys taxes cobra als ciutadans de tota l’àrea de Castelló.

P. Quines infraestructures són prioritàries per al seu partit i per les quals treballarà si governa per a posar en marxa?

En primer lloc l’Escola Oficial d’Idiomes ha d’anar a l’edifici de la BUC sí o sí i també signarem el conveni del Centre de Tecnificació Esportiva perquè done servei als 51.000 habitants de la nostra ciutat. També completarem el carril bici que enllaça amb Borriana entre el tram comprés entre l’Hospital i el cor de la ciutat. Farem un centre polivalent municipal adaptat a les necessitats de les associacions que treballen per la cultura popular, com així ens han demanat i impulsarem el projecte de modernització de l’àrea del Mercat Central, sense oblidar el pla de millora de la Séquia Major i altres projectes ja quasi en marxa com la millora de cinc polígons industrials, gràcies a les ajudes de l’IVACE.

P. Com creu que es pot millorar l'ocupació en la seua localitat?

Amb polítiques que continuen donant prioritat a les persones. En aquesta legislatura no hem descansat ni un segon i hem demanat totes les ajudes que les diferents administracions han oferit, aconseguint tot el que ens proposàvem. Hem de dir que hem tingut una Generalitat, amb molts companys de Compromís, molt receptiva i això ha facilitat que arribaren nombrosos programes d’ocupació i formació que han ajudat a més de 400 famílies i aquesta és la línia que anem a seguir. També anem a seguir treballant de la mà de les empreses i les entitats que es dediquen a l’emprenedoria i l’ocupació i facilitarem l’activitat productiva a aquelles companyies que siguen socialment, econòmicament i ecològicament sostenibles.

P. Què és el primer que farà si governa?

Donar les gràcies a totes les persones que han tornat a confiar en nosaltres i, per damunt de tot, intentar que Vila-real siga el primer que es pose sobre la taula en cas que s’haja de negociar un pacte de govern. Primer el què i després el qui i el com.

P. Què li diria a aqueix lector de Vila-real que li està llegint en aquests moments? Un últim missatge a l'elector.

Compromís té l’equip més format, jove i amb experiència. Gent procedent de tots els barris que coneix les diferents realitats que hi ha al nostre poble. Tenim ganes, il·lusió i l’únic programa 100% participatiu que no només mira al present, sinó també al futur. Per això, en aquests moments, toca el vot del somriure, toca apostar per un equip i un programa de primera, per a fer de Vila-real una ciutat de primera. Toca votar a Compromís.

Pujar