elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Benlloch renuncia a la seua carrera política a Madrid: “Em quede ací”

José Benlloch renuncia a la seua carrera política a Madrid: “Em quede ací”
  • L'alcalde de Vila-real continuarà en la política municipal “pensant jo també primer a Vila-real i no en els meus interessos”

Després de les últimes informacions que apuntaven al fet que l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, encapçalaria la llista del PSPV-PSOE per Castelló al Congrés dels Diputats en les eleciones del pròxim 23 de juliol, el polític ha assegurat que “pensant jo també primer a Vila-real i no en els meus interessos, em quede ací, com vaig dir que faria mentre considere que el meu lloc és aquest”.

En un comunicat enviat des del PSPV-PSOE de Vila-real, Benlloch expressa que “vaig dir en el meu eslògan “Pensa a Vila-real, primer, per a seguir avançant” als meus veïns i veïnes i ells ho han fet, pese al tsunami viscut, i m'han donat el seu suport, guanyant les eleccions municipals i demanant-me diàleg, missatge que hem entés”.

Benlloch ha comunicat la seua decisió després de conversar amb el secretari general dels socialistes a la província de Castelló, Samuel Falomir. “He decidit no optar a aquesta candidatura al Congrés. Em quede a Vila-real, només centrat ací, dedicant tot el meu esforç al fet que la ciutat continue avançant i ajudant el PSPV-PSOE a recuperar el lideratge progressista que aquest província i Comunitat mereixen”.

Malgrat la seua renúncia a realitzar carrera política a Madrid, Benlloch ha assenyalat que “després de la reflexió oportuna, només podria acceptar aquesta opció sempre que fora compatible amb el treball a la meua ciutat de Vila-real, que és, com sempre he dit i demostrat amb fets, el primer per a mi”.

No obstant això, l'alcalde de Vila-real posa diversos exemples de la seua capacitat per a compatibilitzar diversos càrrecs. En aquest sentit ha recordat que va ser diputat en Les Corts de 2011-2015 i alcalde de Vila-real, revalidant l'alcaldia en 2015 amb majoria absoluta. També com ara, en aquella legislatura la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana, Castelló ciutat i la majoria de pobles i ciutats veïnes estaven governades pel PP”.

Cal assenyalar que José Benlloch va perdre diumenge passat la majoria absoluta a Vila-real i haurà d'arribar a acords amb altres formacions. Com informava ahir elperiodic.com, des de Compromís ja han preparat un grup de treball per a quan hagen de negociar el futur govern de la ciutat. Si volen parlar amb nosaltres, no hi ha problema”, afirmava Maria Fajardo, candidata de Compromís, encara que indicava que “pel caràcter -de Benlloch- faria una bona faena a Madrid”. “Ens faria un favor”, assegurava ahir la política valencianista, encara que reconeixia que ser diputat nacional era incompatible amb governar una ciutat com Vila-real.

Pujar