8 de desembre de 2019 8/12/19

Innpulso designa Benlloch jurat per a la incorporació a la xarxa de noves Ciutats de la Ciència i la Innovació

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha sigut nomenat membre del jurat que decidirà la incorporació de noves poblacions a la xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, distintiu que Vila-real ostenta des de l'any 2011. El jurat, designat per la Secretaria General de Ciència i Innovació del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, està format per cinc persones de les quals tan sols dues (Vila-real i Màlaga) són alcaldes de municipis integrats en la xarxa.
  "Formar part d'aquest comitè és un honor i tot un orgull, perquè significa, sobretot, posar en valor l'enorme treball que hem vingut fent en els últims anys a Vila-real per a consolidar la nostra aposta per un model productiu basat en el coneixement i en la innovació", assenyala Benlloch, qui recorda que, després de la concessió de la marca en 2011, la ciutat de Vila-real "va tornar a superar l'examen amb nota i vam aconseguir revalidar la distinció en 2015".

  Ara, aquest reconeixement va un pas més enllà col·locant Vila-real com un dels dos municipis que decidiran l'entrada de noves ciutats innovadores a la xarxa. "És de destacar que, a més de Vila-real, l'altre alcalde que formarà part de jurat serà el de Màlaga, una ciutat de més de 500.000 habitants que acull cada any una de les trobades més importants del sector, el Fòrum Europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació, Transfiere", incideix l'alcalde. "També a Vila-real, amb la Fira Destaca, que col·labora amb el fòrum malagueny de manera contínua, comptem amb referències en el sector tecnològic i de la innovació que, sens dubte, han pesat a l'hora de decidir la composició del jurat d'Innpulso de 2017", agrega.

  La composició del comitè que decidirà la incorporació de nous municipis a la xarxa Innpulso va ser dictada per resolució de la Secretaria General de Ciència i Innovació el passat 3 de març, sobre la base de l'ordre que va aprovar a l'octubre les bases reguladores de la distinció Ciutat de la Ciència i la Innovació, que estipulen la designació d'una jurat de cinc membres "entre persones de reconegut prestigi, pertanyents als àmbits municipal, de la innovació i de la ciència". En aquesta convocatòria, el jurat està compost per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre Prados; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch Fernández; el periodista d'Innovaspain Elias Ramos Corrales i el director general de Fons Comunitaris del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, Jorge García Reig. El president del tribunal és el secretari general de Ciència i Innovació, Juan María Vázquez Rojas i actua com a secretari el sotsdirector general de Foment de la Innovació, Juan Manuel Garrido Moreno, amb veu però sense vot.

  La reunió del jurat per a incorporar noves ciutats a la xarxa en la convocatòria de 2016 tindrà lloc aquest pròxim dimecres al Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a Madrid. El comitè tornarà a reunir-se en el mes d'octubre per a decidir sobre la segona renovació de les distincions Ciutat de la Ciència i la Innovació 2010.

  "La xarxa Innpulso està formada per 62 municipis de tot l'Estat. D'ells, s'ha escollit Màlaga i Vila-real per a participar en una decisió tan rellevant com quines poblacions s'incorporaran enguany a la xarxa. Una designació que rebem amb responsabilitat i orgull i que posa de manifest, una vegada més, el reconeixement al treball que la població de Vila-real està duent a terme en els últims anys per a consolidar la nostra marca com a Ciutat de la Ciència i la Innovació", conclou.

  ocultar
  Innpulso designa Benlloch jurat per a la incorporació a la xarxa de noves Ciutats de la Ciència i la Innovació
  Pujar