27 de setembre de 2020 27/9/20

Igualtat programa una nova edició de ‘El Maig de les Dones’

  La Regidoria d'Igualtat ha programat una nova edició, la cinquena, del cicle El Maig dels Dones, dedicada íntegrament a les dones que comptarà amb diverses activitats centrades en el seu benestar la seua llibertat.
  Abans d'iniciar la proposta, que es realitzarà tot el mes de maig, demà, 25 d'abril, la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) acollirà la conferència Dones i pau, a les 19.00 hores, a càrrec del general de divisió retirat Alberto Asarta Cuevas.

  El cicle comptarà amb la campanya de prevenció dels abusos sexuals a les festes sota el títol Tinguem la festa en pau, que es realitzarà als centres educatius. Els dies 8 i 22 de maig, la Casa de la Dona serà escenari de l'activitat Contes per a pensar, a càrrec de Carmen Bellmunt, que s'oferiran de 15.30 a 17.00 hores. El 25 de maig se celebrarà el Dia Internacional per a la Salut de les Dones, amb una visita al balneari de Montanejos. L'activitat constarà d'una visita pel poble, l'entrada al balneari i, en acabar de dinar, una visita a la Font dels Banys. L'eixida serà a les 9.00 hores i la tornada a les 18.00 hores des de la Casa de la Dona. L'inici d'inscripcions serà a partir del 2 de maig fins a completar aforament.

  El 28 de maig es tancarà el cicle amb l'activitat Maig entre paraules: lliurament dels Premis Maig de narrativa breu i recital Entre dones, que tindrà lloc a la Fira del Llibre a les 11.30 hores. Tres generacions de dones llegiran versos de poetes valencianes com Carmelina Sánchez Cutillas, Maria Beneyto, Teresa Pasqual, Júlia Zabala, M. Josep Escrivà, Àngels Gregori, Isabel Garcia Canet, Marisol González i Begonya Pozo. La lectura anirà acompanyada de la música d'Àngel Gil (guitarra) i Lluïsa Ros (violoncel).

  La regidora d'Igualtat, Rosario Royo, afirma que "es tracta d'una humil programació que pretén posar en el focus d'atenció a la dona, ajudar-la a aconseguir el benestar, a sentir-se millor amb si mateixa a tots els nivells, tant físic, emocional o intel·lectual, i en la qual pretenem també que se socialitzen amb altres dones, sense oblidar la prevenció de la violència de gènere, que practiquem des de la joventut".

  Pujar