29 de setembre de 2020 29/9/20

Héctor Folgado proposa un nou contracte per a solucionar els problemes de neteja a Vila-real

Héctor Folgado proposa un nou contracte per a solucionar els problemes de neteja a Vila-real - (foto 1)

  El Partit Popular ha sol·licitat avui a Benlloch que aposte per un nou contracte de neteja que complisca amb les necessitats actuals de la ciutat. Una proposta que ha de debatre's en les pròximes setmanes ja que l'alcalde ha de decidir si prorroga el contracte de neteja viària o si aposta per un nou.

  Per al portaveu del PP, Héctor Folgado, "és evident que el contracte actual s'ha quedat desfasat i no compleix les necessitats que la ciutat requereix".

  La mala gestió i les retallades dutes a terme per Benlloch han provocat que Vila-real estiga més brut i abandonat que mai.

  Davant la pressió veïnal, la resposta de l'alcalde va ser dir que la responsabilitat era dels veïns. "Si bé pensem que tots els veïns hem de ser responsables amb la neteja de la via pública, pensem que la gestió de la neteja és cosa de l'Ajuntament".

  Tant és així que el líder de l'oposició ha mostrat imatges de contenidors plens "el que demostra que la gent és molt cívica i compleixen amb la seua part de responsabilitat però no ho fa l'Ajuntament". A més, hi ha moltes zones a Vila-real on no arriba el servei de neteja o, per exemple, la gran quantitat de papereres trencades que no es poden utilitzar.

  Folgado explica que "com culpar als veïns és una estratègia que ja no colava, l'alcalde es va inventar un pla de neteja de 300.000 euros amb diversos titulars però passat el temps no s'han inclòs en el contracte de neteja ni s'ha fet gens sobre aquest tema, va ser una mentida més als veïns".

  El regidor ha explicat que "l'última solució ha sigut canviar fins a tres vegades de responsable de la neteja però cap ha sigut capaç de solucionar el problema". Per a Folgado, el problema estreba en el contracte obsolet de neteja "que no atén la realitat del dia a dia de Vila-real".

  Com el ple ha de decidir en breu si es prorroga el contracte de neteja, el PP ha elevat aquesta proposta amb la finalitat de que "Vila-real estiga net i no en les males condicions en les quals es troba".

  Pujar