1 d’octubre de 2020 1/10/20

El Groguet es reforça amb horari nocturn i adapta els seus recorreguts per a garantir una millor mobilitat en festes

El Groguet es reforça amb horari nocturn i adapta els seus recorreguts per a garantir una millor mobilitat en festes - (foto 1)

  El Groguet, el servei d'autobús gratuït de Vila-real, reforça horaris i modifica lleugerament alguns recorreguts per a prestar un millor servei durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia i adaptar-se als diferents actes i espais de les festes. La línia L2 (línia del Termet) és la que més variacions experimenta, amb un horari ampliat a la matinada i el canvi de recorregut motivat per la instal·lació de la primera Fira gastronòmica  a l'avinguda de la Murà.

  En concret, en arribar a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, el Groguet es desviarà per l'avinguda del Cedre, França i carrer de Borriana, fins a enllaçar novament amb l'avinguda de Pius XII. El dissabte 31, amb motiu del Concurs de paelles i Dinar de penyes, que ocuparà la Murà fins al carrer de Benedito, el bus continuarà fins a l'avinguda d’Europa, Portugal i Itàlia per a fer la parada de Matilde Salvador (cinemes) i continuar amb el seu recorregut habitual. No és l'únic canvi en la línia: l'enllaç de la línia d'estiu amb el Club de Tennis se suspén, escurçant les freqüències de les expedicions a 45 minuts, a més d’incorporar un horari nocturn en la línia del Bus Fester que ha funcionat en anteriors edicions de les festes, abans de la posada en marxa del servei d'autobús urbà, l'únic de les seues característiques de caràcter completament gratuït a Espanya.

  En concret, aquest bus especial de la ‘marxa’, prestarà servei fins a les 8.00 hores del matí els caps de setmana –de divendres 30 a diumenge 1, divendres 6 i dissabte 7-; entre setmana, l'horari serà fins a les 3.00 h de la matinada i el diumenge 8, últim dia de les festes, finalitzarà el servei a la mitjanit. Per a garantir la seguretat, l'autobús comptarà amb vigilància d'un guàrdia de seguretat en l'horari nocturn.

  Un últim canvi que afectarà la línia L2 serà el divendres 30, quan, amb motiu dels actes d'obertura de la festa i inauguració dels espais festius (Recinte de la Marxa i Fira gastronòmica), l'autobús interromprà el servei a les 13.00 hores en la parada de Matilde Salvador (cinemes) i el reprendrà a les 14.30 hores, per a poder donar servei a la comitiva oficial. Per aquest motiu, l'expedició de les 13.45 hores no eixirà.

  En el cas de la línia L1A, adaptarà el seu recorregut en funció dels diferents actes previstos en festes, principalment actes taurins en el recinte de la vila, amb una ruta alternativa que evita el pas pel Barranquet desviant-se per les avingudes de Portugal i Itàlia (veure plànol adjunt). Aquesta ruta alternativa substituirà a l'habitual el dilluns a partir de l'expedició de les 9.50 hores, dimarts i dimecres a partir de les 15.50 hores, i dijous i divendres a partir de les 9.50 hores.

  Per a garantir la mobilitat durant les festes patronals i evitar les distorsions que puga provocar el tall d'alguns carrers, s'han adoptat una altra sèrie de mesures, com la senyalització d'accés a la plaça Major i pàrquing subterrani, ‘salvant’ el tancament de l'avinguda de la Murà, o la reubicació de la parada de taxis de manera provisional a l'avinguda del Cedre, en el lateral de l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán. La parada s'ha senyalitzat, de manera que siga més visible per als usuaris i genere la menor distorsió possible. Estarà situada allí fins al 9 de setembre.

  Pujar