5 de desembre de 2020 5/12/20

La Generalitat Valenciana anuncia la licitació de la redacció del projecte per a construir la ronda Sud-oest

  La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha fet pública la licitació de la redacció del projecte de construcció de la ronda Sud-oest de Vila-real, que unirà la CV-10 amb l’N-340.
  Així ho ha donat a conèixer el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, després de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), on s'estipula que les empreses interessades a redactar el projecte tenen fins al pròxim 20 de setembre per a presentar les seues propostes, per a les quals s'ha previst un import total de 169.400 euros i un termini màxim d'execució de 15 mesos que el propi Obiol espera escurçar.

  L'edil ha agraït a la Generalitat, així com al President, Ximo Puig, i a la consellera de l'àrea, María José Salvador, que “per fi hagen atès una necessitat històrica com és disposar d'una infraestructura viària clau per al desenvolupament econòmic, no només de Vila-real, sinó de tota la comarca”, al mateix temps que ha indicat que “aquest equip de govern ha demostrat que es pren de debò les necessitats de Vila-real i que gestiona i treballa de forma discreta i sense escarafalls, però amb efectivitat”.

  Per això, reitera que “l'actual projecte, fonamental, completament realista i que no cerca altres interessos que no siguen els de la ciutat, va a tirar endavant molt ràpid” i assegura que “confie que l'empresa que s'encarregue de redactar-ho puga reduir terminis i, amb la nostra ajuda i col·laboració directa i activa, ho tinga abans de 15 mesos, perquè es tracta del gran projecte d'infraestructures vials del primer quart del segle XXI”.

  Després d'aquest període, el següent pas serà l'adjudicació i inici de les obres de construcció perquè el vial “siga una realitat en els primers mesos del 2019, si tot ix segons allò previst”, explica. L'objectiu de la Regidoria de Territori, segons Obiol, és que la nova ronda tinga operativitat aquesta mateixa legislatura, “al més aviat, perquè tant els turismes com els vehicles de gran tonatge puguen transitar per la carretera, que preveu comptar també amb un carril bici annexe i, fins i tot, alguna zona de passeig adjunta”.

  “No tinc cap dubte que aquesta carretera millorarà la qualitat de vida dels veïns, perquè a més serà un focus d'atracció per a noves empreses i per a la creació d'ocupació”, assenyala, i afig que “d'aquesta manera, aquest equip de govern compleix la paraula de dotar la ciutat d'una infraestructura que el PP no va voler o no va saber construir”.

  En aquest sentit, l'edil recorda que “ha sigut aquest govern el que ha hagut de pagar, amb els diners de tots els contribuents, els 4,6 milions per l'ocupació directa i inaudita que va fer el PP en els terrenys dels propietaris, cosa que no ha ocorregut en les rondes de Borriana, Castelló o Nules, on l'antiga Generalitat sí es va fer càrrec”.

  Una ocupació que “no va servir més que per a crear un nou empastre -amb l'adjudicació a una empresa que va fer fallida-, que va convertir la ronda en una assignatura pendent que ha perjudicat greument els interessos de la ciutat, evitant l'arribada d'inversions i perllongant el pas de camions per l'avinguda d'Alemanya”.

  L'edil, que ha donat les gràcies per la paciència i comprensió als afectats, ha apuntat que “una vegada més, demostrem que aquest equip continua donant solucions a la mala gestió urbanística de l'anterior govern popular” i destaca que “podem tenir esperança, perquè per fi la Generalitat, amb la qual treballarem braç a braç, ha atès les reivindicacions de la ciutat”. Una ciutat que és “el primer per a nosaltres i per això anem a lluitar perquè aquest vial siga una realitat al més aviat”.

   

  Pujar