22 de gener de 2020 22/1/20

La Generalitat licita l'aulari d'Infantil del col·legi Carles Sarthou

    La Conselleria d'Educació acaba de traure a licitació la construcció del nou aulari d'Infantil del col·legi Carles Sarthou. El projecte, la redacció del qual va assumir l'àrea municipal de Territori, donarà resposta a la reivindicació de la comunitat educativa del centre per a eliminar les aules prefabricades, mantenint els alumnes a l'interior del recinte del col·legi. La previsió de la Regidoria és que les obres, licitades i finançades per la Generalitat amb un pressupost d'1,7 milions d'euros, puguen estar adjudicades en el primer trimestre de l'any.

    "Sens dubte, és una molt bona notícia per a començar l'any. Després de moltes gestions i de superar molts obstacles administratius, podem anunciar un pas definitiu en la materialització d'un projecte que ve a respondre a les demandes de pares i mares, millorant la qualitat educativa amb un nou edifici modern, adaptat a les necessitats actuals i plenament integrat en el recinte del centre, tal com ha reclamat sempre la comunitat educativa", valora el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. El departament municipal, recorda l'edil, ha sigut el responsable de la redacció del projecte, en una línia semblant al pla Edificant però al marge d'aquest programa amb l'objectiu d'accelerar al màxim els tràmits. "La construcció d'aquest aulari és una necessitat urgent i, per això, hem treballat des del primer moment colze a colze amb la Generalitat per a agilitar la tramitació", afegeix.

    El nou aulari del col·legi Carlos Sarthou es construirà en una parcel·la de 2.700 metres a l'interior del recinte, a la cantonada sud-est del pati i pistes esportives, entre el passeig del Cronista Traver i el parc de la Panderola. "Aquesta ubicació ens permetrà fitar el recinte amb tanques de manera que les obres puguen executar-se independentment de la marxa del curs escolar i amb total seguretat", incideix Obiol. El projecte preveu la construcció d'un edifici en planta baixa amb vuit unitats –sis aules d'infantil de segon cicle i altres dues aules d'infantil de primer cicle-.

    Els alumnes d'Infantil del col·legi Carlos Sarthou van haver de ser traslladats a les aules prefabricades actuals l'any 2013, a conseqüència dels despreniments en el sostre de l'antiga 'estacioneta' de la Panderola, en l'annex de la qual –a l'exterior del col·legi- rebien fins aleshores les classes els xiquets. La comunitat educativa va reivindicar en aquell moment mantenir els alumnes d'Infantil a l'interior del recinte. "Aquesta licitació és un nou exemple, com ha succeït recentment amb la ronda Sud-oest, que la Consell del Botànic sí escolta, atén i respon a les necessitats dels vila-realencs", conclou Obiol.

    ocultar
    La Generalitat licita l'aulari d'Infantil del col·legi Carles Sarthou
    Pujar