23 de setembre de 2020 23/9/20

La Fundació de Sant Pasqual aprova el Pla d'actuació de 2017

La Fundació de Sant Pasqual aprova el Pla d'actuació de 2017 - (foto 1)

    La junta del Patronat de la Fundació Pro-Monestir i Basílica de Sant Pasqual, presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit aquest matí per aprovar el pla d'actuació de l'entitat en 2017, any que estarà marcat per la commemoració del Centenari del Patronatge de Sant Pascual (1917-2017). La col·laboració amb els actes organitzats amb motiu de l'efemèride, l'organització d'exposicions, visites guiades i la posada en valor del patrimoni de la basílica són alguns dels objectius per l’any que ve, en el qual la fundació també preveu dotar-se d'un pla de màrqueting que permeta avançar en la promoció del turisme de caràcter religiós.

    La Fundació de Sant Pasqual es va constituir formalment al març de 2015 com a entitat sense ànim de lucre dirigida al foment de la cultura, les arts i el patrimoni de Sant Pasqual, com un dels principals recursos de turisme religiós de Vila-real i de tota la província. El patronat de l'entitat està presidit per l'alcalde de Vila-real i format pel regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, la Fundació Caixa Rural Vila-real, l'associació Amics del Pouet del Sant, la comunitat de mares clarisses del monestir, el bisbat i la Diputació.

    “Aquest 2017 serà un any especial per als vila-realencs, perquè Sant Pasqual compleix 100 anys com a patró de la ciutat. La Fundació Pro-Monestir i Basílica no pot ser aliena a una celebració tan significativa i, per això, una de les principals línies d'actuació el pròxim exercici serà la col·laboració amb aquest centenari”, explica el regidor de Turisme. Aquestes activitats, encaminades a la promoció educativa i divulgació del patrimoni de la basílica, es complementaran amb l'impuls a les visites guiades de caràcter turístic i l'organització de concerts i audicions.

    Unes altres de les línies d'actuació es dirigiran a la promoció soci-cultural del monestir i basílica, a través d'exposicions museístiques; el suport i difusió del patrimoni artístic i arquitectònic; i l'impuls del turisme religiós, per a la qual cosa es preveu l'elaboració d'un pla estratègic i de màrqueting que definisca la imatge corporativa de la fundació i la seua difusió a través de diferents mitjans i suports. “Amb aquest document, la Fundació de Sant Pasqual es marca els objectius estratègics cap als quals hem d'avançar l’any que ve, objectius que passen fonamentalment per reforçar el valor del nostre patró i l'impressionant patrimoni històric, artístic i espiritual que atresora el conjunt de la basílica i el monestir i que col·loca Vila-real com a referent indiscutible del turisme religiós a tota la Comunitat. Gràcies a la fundació, tots els implicats en la promoció d'aquest patrimoni, tota la societat, ens unim per a aconseguir junts aquesta meta”, conclou Benlloch.

    Pujar