elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

FITCarrer torna a Vila-real de l'1 al 3 d'octubre

FITCarrer
FITCarrer
  • Dèsset companyies participen en aquest festival internacional de teatre de carrer

Els carrers i places de Vila-real tornaran a convertir-se en un escenari per al teatre de carrer. I ho farà amb la 33a edició del FITCarrer, el Festival Internacional de Teatre de Carrer que torna de l'1 al 3 d'octubre després que en 2020 haguera de suspendre's per la pandèmia.  

En l'edició de 2021 participaran 17 companyies, 4 d'elles de Vila-real (La Fam, Paraules d’Aire, Pepa Cases i Visitants) i 3 internacionals vingudes des de França, Colòmbia i Itàlia.

El FITCarrer 2021 compta amb 21 espectacles al carrer que es desenvoluparan en deu espais diferents, amb mesures adaptades al covid.

Els llocs triats per al festival són la plaça Sant Ferran, el parc del Rei Jaume I, la plaça Major, la platja Major-cantonada Cova Santa, la plaça de la Vila, la Glorieta 20 de Febrer, Casa del Mundina, plaça Bayarri, Botànic Calduch i plaça de la Mayorazga.

Amb el lema 'Caminem', en referència al fet que la cultura no es per a mai malgrat les adversitats”, una de les principals novetats del festival és la celebració de les Jornades Econòmiques i Arts de Carrer, amb la participació de 10 programadors de tota Espanya, que mantindran una trobada amb les companyies locals en el Assut del Termet per a conéixer de primera mà els projectes de les 13 companyies locals de teatre de carrer, que converteixen a Vila-real a “la ciutat europea amb més companyies d'una mateixa disciplina per habitant. 

Una altra de les novetats és l'Espai Mou-et, en col·laboració amb Acudim i Creu Roja, que facilitarà que les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda puguen seguir els espectacles en condicions d'igualtat amb la resta de públic. Amb l'objectiu d'ajudar a Acudim, es posaran a la venda samarretes que es podran comprar en la seu de l'associació o durant el festival, quan es podran adquirir en l'Espai Mou-et.

Pots consultar ACÍ la programació.

Pujar