elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

FITCarrer, el festival d'insígnia de Vila-real torna amb força a l'octubre

FITCarrer, el festival d'insígnia de Vila-real torna amb força a l'octubre
  • La programació compta amb 21 espectacles i unes jornades econòmiques per a posar en contacte a programadors de tota Espanya amb les companyies de la ciutat

MÉS FOTOS
FITCarrer, el festival d'insígnia de Vila-real torna amb força a l'octubre - (foto 2)
FITCarrer, el festival d'insígnia de Vila-real torna amb força a l'octubre - (foto 3)

El teatre de carrer torna a Vila-real i el fa amb força el mes vinent d'octubre després que en 2020 s'haguera de suspendre per la pandèmia.

Així, de l'1 al 3 d'octubre es desenvoluparà la 33a edició del Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer, la programació del qual es pot consultar en la web FITCARRER on a més és possible descarregar l'aplicació per a disposar en el mòbil de tota la informació i horaris dels espectacles. 

En aquesta edició participaran 17 companyies, 4 d'elles de Vila-real (La Fam, Paraules d’Aire, Pepa Cases i Visitants) i 3 internacionals vingudes des de França, Colòmbia i Itàlia.

En total, la programació compta amb 21 espectacles al carrer i es desenvoluparà en deu espais diferents de la ciutat, amb mesures adaptades a la normativa de prevenció per la covid vigent en el moment de la seua celebració, tal com ha destacat el director del FITCarrer. 

Així, els llocs triats per al festival són la plaça Sant Ferran, el parc del Rei Jaume I, la plaça Major, la platja Major-cantonada Cova Santa, la plaça de la Vila, la Glorieta 20 de Febrer, Casa del Mundina, plaça Bayarri, Botànic Calduc i plaça de la Mayorazga.

Amb el lema 'Caminem', en referència al fet que “la cultura no es per a mai malgrat les adversitats”, una de les principals novetats del festival és la celebració de les Jornades Econòmiques i Arts de Carrer, amb la participació de 10 programadors de tota Espanya, que mantindran una trobada amb les companyies locals en l'Assut del Termet per a conéixer de primera mà els projectes de les 13 companyies locals de teatre de carrer, que converteixen a Vila-real a “la ciutat europea amb més companyies d'una mateixa disciplina per habitant”, segons Pau Ayet, director del certamen. 

Una altra de les novetats és l'espai Mou-te, en col·laboració amb Acudim i Creu Roja, que facilitarà que les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda puguen seguir els espectacles en condicions d'igualtat amb la resta de públic.

Per part seua, la regidora de Cultura, Rosario Royo, ha agraït de manera especial a les entitats la seua col·laboració per a fer possible aquest espai Mou-te i ha recordat que el festival també comptarà un any més amb un Punt Violeta contra els comportaments o agressions masclistes, de la mà del Grup de Dones de Vila-real. Com és habitual, el festival arrancarà amb el lliurament del Premi Ramón Batalla, que en aquesta edició serà per a Venus Albeiro Silva, impulsor de la fundació Tchyminigagua, que treballa a Bogotà per a donar una oportunitat a joves de famílies desestructurades a través de les arts de carrer.

Pujar