21 de setembre de 2020 21/9/20

La Fira del Llibre de Vila-real es trasllada al cor de la ciutat

La Fira del Llibre de Vila-real es trasllada al cor de la ciutat - (foto 1)

  La Fira del Llibre de Vila-real torna enguany, en la seua XIII edició, totalment consolidada com a punt de trobada de llibreters, editorials, escriptors i del món de la cultura en general i ho fa amb un canvi d'ubicació que aproximarà, encara més, aquest esdeveniment a tots els ciutadans.

  La plaça de Colom, sorgida després de l'enderrocament dels antics jutjats al costat del Mercat Central, en ple centre de la ciutat, acollirà des d'aquest divendres 25 fins al diumenge 28 les 19 casetes en les quals llibreries i editorials locals podran posar a l'abast dels lectors la seua oferta de llibres en paper. Un espai que també comptarà durant els quatre dies amb tot tipus d'activitats culturals i lúdiques per a tots els públics, on no faltaran espectacles i activitats infantils, conferències, presentacions i signatures.

  "Nosaltres no som supersticiosos i l'edició número 13 va a ser una de les més reeixides, ja que ens hem esforçat molt perquè tant el canvi d'ubicació com totes les novetats que tindrem atraguen més públic que mai", apunta el regidor d'Economia, Xavier Ochando. En aquesta ocasió, durant els quatre dies estarà present a la ciutat el reconegut i mediàtic joglar Crispín d'Olot, participant del popular programa Tú sí que vales, "que no deixarà d'arrancar somriures als visitants amb els seus espectacles per a tots els públics, com la presentació d'Instrumentalia, una obra amb instruments antics dirigida als col·legis, que comptarà amb 500 alumnes".

  També participaran en la fira els alumnes de l'IES Francesc Tàrrega, amb el seu projecte Tàrrega Llig, en el qual repartiran als visitants punts de llibre amb codis QR que permetran la descàrrega de peces radiofòniques gravades pels mateixos alumnes, on llegiran fragments de diferents obres literàries.

  Els autors també estaran presents a la fira. "En aquesta edició destaca especialment David Heredia, un autor local el llibre del qual Anime! Anime! 100 años de animación japonesa ha tingut un gran impacte a nivell estatal", explica Ochando.

  A més, l'esdeveniment servirà per a donar a conèixer una nova editorial local, amb una vesprada ambientada en la novel·la negra i amb la presentació de diversos llibres i col·leccions del gènere. El diumenge, per a tancar la fira, se celebrarà un dia centrat en la poesia, amb el recital Entre dones, on tres generacions de dones declamaran versos de poetes valencianes acompanyades de la música de l'escriptor (i també guitarrista) Ángel Gil, al costat del violoncel de Lluïsa Ros. "Més de 30 activitats que esperem que gaudisquen majors i menuts", afirma l'edil, al mateix temps que recorda que "en l'edició anterior es van vendre al voltant de 1.000 llibres, tot i que en aquesta edició, amb tots els canvis i novetats introduïts, esperem superar aquesta xifra", apunta.

  Tots els llibres tindran un 10% de descompte durant la celebració de la Fira, que començarà oficialment el dijous 25, a les 17.30 hores, amb l'actuació de Xarxa Teatre. La resta de dies l'horari serà de 10.00 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores.

  "Esperem que aquest esdeveniment siga un nou revulsiu per a l'economia local i que atraga a més aficionats a la lectura i continue creixent i consolidant-se", conclou.

  Pujar