31 d’octubre de 2020 31/10/20

El festival Real Jazz torna adaptat a la nova normalitat amb tres concerts en l'avinguda de la Murà

El festival Real Jazz torna adaptat a la nova normalitat amb tres concerts en l'avinguda de la Murà - (foto 1)

    L'Ajuntament de Vila-real continua apostant per reactivar la cultura i per això el festival Real Jazz torna aquest cap de setmana amb concerts adaptats a la nova situació provocada per la crisi sanitària, amb totes les mesures de prevenció i seguretat per la COVID-19. El festival comptarà enguany amb tres concerts, i aposta també per un canvi d'ubicació, en un espai a l'aire lliure però delimitat, en l'avinguda de la Murà, enfront de l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

    El certamen es desenvoluparà els dies 25, 26 i 27 de setembre, amb tres concerts gratuïts, un per dia, que tindran lloc a les 22.00 hores. El divendres actuarà CMS Trio; el dissabte, Autòctone presentarà el seu treball Volum 1; i el diumenge, el concert final serà a càrrec de Miquel Asensio, amb el seu àlbum Biotza. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha destacat que “en aquesta nova normalitat imposada per la pandèmia, no volem que pare l'activitat cultural i per això continuem apostant per aquest festival, amb responsabilitat i prudència”. La regidora ha recordat que Real Jazz naix en 2016 “per a prendre el relleu de la tradició jazzística local concentrant en un únic cap de setmana una selecció de les millors bandes del moment amb concerts gratuïts i activitats paral·leles”. En aquesta edició ha sigut necessari adaptar aquesta programació i reduir la xifra de concerts, encara que mantenint la qualitat i l'aposta pels artistes valencians. Royo ha agraït de manera especial el treball del director tècnic, Pau Ayet, i el director artístic, Vicent Colonques, per fer possible aquesta edició amb totes les garanties sanitàries.

    A més, gràcies al conveni amb la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC), À Punt gravarà i difondrà els concerts tant per televisió com per ràdio. Així mateix, la ràdio d'À Punt emetrà en directe, des de la seu del festival, el programa musical Territori Sonor el divendres 25 de setembre, dia d'inici del festival.

    “Amb tot això, en una edició tan complicada, pretenem que el Real Jazz continue sumant i ampliant la seua visibilitat i consolidació com una de les cites importants del jazz en el nostre territori”, conclou la regidora de Cultura.

    Pujar