5 de desembre de 2020 5/12/20

El Festival Cineculpable obri la convocatòria de 2016

  El Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable, promogut per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, ja està donant els primers passos de la 19a edició, amb la publicació provisional de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), que estaran en exposició al públic fins al dia 7.

  El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha destacat que “a partir de llavors, s'entendran definitivament aprovades i es podran començar a presentar els originals per al certamen fins al pròxim 30 de setembre”, al mateix temps que ha animat a tots els afeccionats a presentar els seus treballs al concurs, ja que “es tracta d'una setmana dedicada al cinema en format breu que repartirà 7.800 euros en premis als millors curts”.
  El millor curt de Cinculpable rebrà un premi de 3.000 euros mentre que el millor curt provincial s’emportarà el Premi Manuel Vila-real, dotat amb 1.500 euros. També es lliurarà un premi del públic (900 euros), el guardó al millor treball en valencià –a càrrec de la Regidoria de Normalització Lingüística- (600 euros) i premis a la millor direcció i interpretació masculina i femenina (600 euros cadascun).

  Les obres poden remetre's per correu postal a l'Ajuntament de Vila-real o a través de la plataforma Festhome. “Aquesta plataforma permet que els participants envien les seues cintes de manera telemàtica, aconseguint així que gent d'altres països que no s'havien presentat mai se sumeixen al festival incrementant d'aquesta manera tant la participació com la qualitat dels treballs a concurs”, valora Ochando, qui recorda que serà la Direcció del Festival la que nomene un Comitè de Selecció per a preseleccionar les obres finalistes, a càrrec de persones amb formació i experiència dins del món audiovisual, perquè, posteriorment, el jurat, format per un nombre no inferior a quatre persones qualificades professionalment i relacionades amb el món del cinema i de l'audiovisual reconegudes a escala nacional, decidisca quins són els millors treballs.

  “Amb la publicació de les bases, obrim una nova edició d'un certamen convertit ja en un dels pilars del calendari de festivals de Vila-real i en un referent en el seu àmbit, el del curtmetratge”, valora l'edil, que assegura que “es tracta d'un sector en el qual tant Vila-real com les comarques castellonenques s'han fet un merescut nom en els últims anys”. En aquesta línia, el regidor recorda que el departament de Joventut “compta amb la col·laboració dels realitzadors locals per a l'organització de Cineculpable” i destaca que “l'alt nivell dels professionals i aficionats de la ciutat, que cada dia demostren la seua vàlua, especialment en el certamen”.

   

  Pujar