9 de desembre de 2019 9/12/19

La falta d’acord amb tres grans propietaris del polígon de Miralcamp obliga a l’Ajuntament a renunciar temporalment al projecte de millora subvencionat per l’IVACE

La falta d’acord amb tres grans propietaris del polígon de Miralcamp obliga a l’Ajuntament a renunciar temporalment al projecte de millora subvencionat per l’IVACE - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real es veu obligat a renunciar al projecte de millora i modernització del polígon industrial de Miralcamp -l'ajuda del qual va concedir recentment el Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)- després d'intentar negociar amb una dotzena de propietaris de la zona, que són els qui han de donar el vistiplau per a l'execució dels treballs que afecten els seus terrenys.

  L'alcalde, José Benlloch, ha anunciat que se sent “apesarat” per aquesta situació, però “no hem pogut aconseguir un acord unànime, ja que tres dels 12 propietaris no han volgut cedir els solars a l'Ajuntament, i justament són tres amos que aglutinen entre un 60 i un 70% de la superfície afectada”. Tal com recorda, “en 2018 aconseguim ajudes per a quatre polígons industrials i ahir mateix vam anunciar que optàvem a dos més”. “Aquest projecte al qual ens veiem obligats a renunciar forma part d'un dels quatre que ens van concedir anteriorment, ja que en els altres tres sí hem aconseguit arribar a acords, però en aquest cas ha sigut molt difícil”, indica.

  Benlloch assenyala que “per a fer obres, com per exemple clavegueram, zones verdes o carrils bici necessitem expropiar o arribar a acords, però en aquest cas hi ha hagut tres propietaris que no han volgut arribar a un acord, en alguns casos perquè després de veure com han actuat altres governants durant molts anys no confien en l'Ajuntament”.

  Així mateix, indica que en total la intervenció afectava uns 15.000 metres de sòl, el cost de l’expropiació del qual s'estima en 1,3 milions d'euros.
  “En primer lloc, no tenim aquesta suma de diners, i en segon, no hi ha temps material, ja que una de les condicions és que les obres estiguen acabades a 31 de desembre i, en el millor dels casos, posant-nos ara a fer tots els tràmits de cessió dels terrenys, difícilment arribaríem a complir el termini, la qual cosa ens portaria molts problemes”, manifesta, “hem de ser realistes, nosaltres no podem fer el mateix que feia el PP, que entrava en els terrenys de forma il·legal”.

  “És una mala notícia per a la ciutat, però també per als propietaris que s'han negat, ja que podrien multiplicar el valor dels seus solars, que ara mateix ho tenen molt difícil per a donar-los eixida, sense serveis molt necessaris”, afirma el primer edil.

  Per aquest motiu, Benlloch assenyala que “em dol no poder fer-ho en aquests moments, però hem de prioritzar i centrar-nos en els altres tres polígons en els quals sí que podem actuar: Les Voltes, Molí Nou i Carretera d’Onda” i afig que “la nostra obsessió per actuar en la zona de Miralcamp ens portarà a fer-ho, però més endavant i amb calma”, al mateix temps que recorda que va ser l'actual equip de govern el que va posar en marxa un pla de reindustrialització amb sis punts bàsics per a mantindre engreixada la maquinària durant l'època de crisi i impulsar la indústria progressivament durant la recuperació, tal com està fent en l'actualitat, gràcies a les ajudes de les administracions. “Cada dia continuem pagant el passat, però tenim projectes pendents als quals no renunciem i lluitarem perquè siguen una realitat”, indica.

  D'altra banda, el primer edil s'ha mostrat satisfet després de conéixer que Vila-real és, per seté mes consecutiu, la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menor taxa d'atur. A més, ha anunciat que acaba de rebre una carta de la Diputació en la qual l'ens anuncia que es farà càrrec dels tractaments antimosquits a totes les localitats que així ho autoritzen. “És una reivindicació que hem fet durant anys i ara reconeixen que teníem raó. Agraïsc que s’adonen, encara que tard, i per descomptat autoritzaré els treballs, tot i que igualment mantindrem el servei que ja prestàvem a nivell municipal”, conclou.

  ocultar
  La falta d’acord amb tres grans propietaris del polígon de Miralcamp obliga a l’Ajuntament a renunciar temporalment al projecte de millora subvencionat per l’IVACE
  Pujar