26 de novembre de 2020 26/11/20

Educació llança un programa pioner de mòduls d'especialització d’FP

    L'Ajuntament de Vila-real impulsarà al març un nou programa formatiu pioner dirigit a millorar l’ocupabilitat i les competències dels vila-realencs a través de quatre cursos d'especialització de formació professional. Els cursos, homologats i certificats pel Ministeri d'Educació a través de l'Aula Mentor, se centren en matèries lligades a nínxols d'ocupació com el disseny i impressió digital, l'assistència a persones depenents, el desenvolupament d'aplicacions per a mòbils i la internacionalització de la xicoteta i mitjana empresa.

    “Es tracta de mòduls d'especialització que responen a les necessitats de major formació pràctica que hem detectat en sectors que, en l'actualitat, representen àrees d'oportunitat per a l'ocupació, en un programa pioner que compta amb el suport i la certificació del Ministeri d'Educació”, incideix la regidora d'Educació, Mónica Mañas. “La formació és fonamental i marca moltes vegades la diferència a l'hora de trobar treball; per açò, de la mà del programa Aula Mentor, llancem aquests cursos d'especialització que pretenen, sobretot, ajudar els vila-realencs, estudiants de cicles formatius o interessats en aquestes àrees d'activitat, a incorporar-se al mercat laboral en sectors en expansió”, agrega.

    En concret, el programa de mòduls d'especialització d’FP inclou un curs dirigit a millorar l'atenció a persones en situació de dependència, adaptat a la normativa en matèria de dependència; un altre mòdul que habilitarà per a la programació en Java i el desenvolupament d'aplicacions en Android i IOS; un altre per a la formació específica en disseny i impressió digital enfocat principalment al sector ceràmic; i un quart curs per a millorar les habilitats en la gestió de comunitats, posicionament en xarxes i internacionalització de pimes.

    Els cursos, de caràcter semipresencial, tindran una durada de tres a cinc mesos, a més d'un mes de pràctiques en empresa. Les classes, limitades a uns 20 alumnes, s'impartiran en la Biblioteca Universitària del Coneixement, amb un cost de 50 euros al mes. Els interessats a inscriure's en alguns dels mòduls han d’emplenar el formulari online habilitat en el web municipal abans del 6 de març, data en què començaran a impartir-se les classes.

    Pujar