elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple dona llum verda per unanimitat a la modificació del PGOU que permetrà cedir la parcel·la per a la nova comissaria

El Ple dona llum verda per unanimitat a la modificació del PGOU que permetrà cedir la parcel·la per a la nova comissaria
  • La sessió aprova també amb el vot favorable de tots els grups atorgar els Premis 20 de Febrer a la Fundació Flors, l'Associació Comarcal de Pous de Reg, Manuel Rubert, Paula Menero, Mónica Benavent i Mª Victoria Peset

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat de manera definitiva amb el vot favorable de tots els grups municipals la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana per a canviar l'ús de la parcel·la en la qual es construirà la nova comissaria del Cos Nacional de Policia. El tràmit, que ha comptat amb la unanimitat dels partits, suposa la modificació de l'ús del solar, situat enfront del Palau de Justícia, que passa de tindre una qualificació d'equipament comunitari per a aparcament a estar qualificat com a sistema general d'equipament comunitari per a forces de seguretat.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, recorda que es tracta d'un terreny de 5.500 metres quadrats, en l'actual aparcament del Palau de Justícia, delimitat per les avingudes Matilde Salvador, Europa i el carrer Francisco Moreno, amb bons accessos i amb facilitats per a la mobilitat, en disposar d'aparcament així com una parada de l'autobús urbà i estar prop de l'estació de tren. Amb l'aprovació definitiva del canvi d'ús, l'Ajuntament procedirà a iniciar l'expedient per a la cessió del sòl a la Direcció General de Policia, que ja ha donat el vistiplau a la idoneïtat de la parcel·la triada pel consistori.

Obiol ha insistit que la construcció de la nova comissaria, que es convertirà en un recurs de caràcter comarcal, acabarà amb 44 anys d'emplaçaments provisionals del Cos Nacional de Policia a Vila-real. “Aquest govern té la plena voluntat d'acabar amb aquesta provisionalitat i crear una comissaria com mereix aquest cos de seguretat que presta un servei imprescindible a la ciutat des de fa més de quatre dècades”, subratlla Obiol, qui destaca que el projecte “compta amb una partida de més de 7 milions d'euros en els Pressupostos Generals de l'Estat, ja que està inclòs en el Pla d'Infraestructures de Seguretat de l'Estat de 2019-2025”.

D'altra banda, el Ple ordinari del mes de gener també ha avalat per unanimitat la proposta de la Regidoria de Cultura per a la concessió dels Premis 20 de Febrer de 2022. En aquesta edició, els guardons recauran en la Fundació Flors; l'Associació Comarcal de Pous de Reg; l'empresari i president de Cevisama, Manuel Rubert Andrés; la historiadora Paula Menero Saborit, la periodista Mónica Benavent Buigues i l'escriptora Mª Victoria Peset Marí.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha explicat que els Premis 20 de Febrer es van crear en 2005 per acord de la corporació municipal per a guardonar, en el marc de les festes fundacionals, “als vila-realencs i vila-realenques que contribueixen a construir la ciutat que coneixem”. Els premis, que reconeixen a entitats o persones que destaquen per la seua aportació social, cultural, esportiva, econòmica, empresarial, cívica, humanitària o mediambiental a favor de la ciutat, s'entregaran el diumenge 20 de febrer, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. L'alcalde, José Benlloch, ha reiterat la felicitació als guardonats, en nom de tota la corporació municipal.

Pujar