5 d’agost de 2020 5/8/20

Destaca en Ruta recala en la seua segona edició a la Vall d'Uixó per a acostar la innovació al territori de la província

Destaca en Ruta recala en la seua segona edició a la Vall d'Uixó per a acostar la innovació al territori de la província - (foto 1)
  • L'esdeveniment satèl·lit de la fira Destaca, amb seu a Vila-real i periodicitat biennal, se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre

MÉS FOTOS
Destaca en Ruta recala en la seua segona edició a la Vall d'Uixó per a acostar la innovació al territori de la província - (foto 2)

Destaca en Ruta, el programa satèl·lit sorgit de la fira Destaca per a acostar la innovació i el coneixement al territori de la província de Castelló, recala aquest setembre a la Vall d'Uixó. El municipi de la Plana Baixa recull, d'aquesta manera, el testimoni de la primera edició, celebrada en 2017 a Vinaròs, en un esdeveniment de transferència tecnològica que complementa i consolida la fira matriu, Destaca, amb seu a Vila-real i caràcter biennal.

La Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, l'Ajuntament de Vila-real, la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de la Vall d'Uixó han presentat aquest matí el certamen en el municipi amfitrió, que acollirà els dies 19 i 20 de setembre dues jornades dedicades a la innovació, amb taules de debat, zona de divulgació, zona expositiva i àrea de networking.

“Volem donar l'enhorabona i felicitar l'Ajuntament de la Vall per assumir el repte d'acollir aquesta segona edició de Destaca en Ruta”, ha assenyalat la cap de Gabinet de Vila-real, Edurne Zubiria, en representació de l'alcalde. “Quan fa uns anys, vam fer a Vila-real la reflexió de com havia de ser una ciutat del segle XXI, vam veure que havíem de fer un pas més enllà de la prestació de serveis bàsics i atendre la demanda social d'afavorir un nou model econòmic centrat en el coneixement i en la innovació. Així va nàixer la col·laboració amb l'UJI, la creació de la Càtedra d'Innovació Ceràmica i la pròpia fira Destaca”, detalla Zubiria. Aquella primera fira, celebrada en 2014 i convertida ja en el primer esdeveniment de transferència científica i tecnològica de la Comunitat, va tindre continuïtat en 2016, amb una segona edició que va significar la consolidació de l'esdeveniment. “Després de dues edicions amb un èxit constatable, vam decidir no quedar-nos ací sinó compartir tot aquest coneixement i experiència amb el nostre entorn; d'ací va sorgir Destaca en Ruta”, incideix.

En la mateixa línia, l'alcaldessa de la Vall, Tania Baños, ha destacat l'oportunitat que suposa la fira itinerant per a “acostar la ciutadania a la universitat i a la investigació” i sobretot “impulsar el desenvolupament social i econòmic del territori, no a costa dels altres sinó amb els altres; i això significa coneixement i innovació”. “La transferència científica”, ha puntualitzat el vicerector adjunt de Transferència i Innovació de l'UJI David Cabedo, “no ha de ser només de l'àmbit acadèmic a l'empresa, sinó també en l'altra direcció. I esdeveniments com Destaca i Destaca en Ruta resulten claus per a aquest acostament”.

Amb aquest objectiu, la segona edició del programa itinerant de Destaca arribarà els dies 19 i 20 de setembre a l'entorn de l'Auditori Leopoldo Peñarroja de la Vall d'Uixó, amb un programa centrat en quatre eixos temàtics: Emprenedoria, industrialització i canvi de model; Transformació digital i formació especialitzada; Economia circular i economia blava; Innovació en matèria turisme. Aquests eixos centraran les taules de reptes, en les quals experts, empreses i entitats buscaran solucions als problemes que es plantegen en àmbits clau per al desenvolupament. Una zona d'exposició, amb la participació d'empreses, entitats i centres d'investigació, i l'àrea dedicada a la divulgació científica, amb visites organitzades de col·legis i obertura de portes al públic en general, completen la programació del segon Destaca en Ruta. Una edició que pretén acostar la universitat, el coneixement i la innovació a l'àrea de la Plana Baixa, Alt Palància, Alt Millars, Camp de Morvedre i Camp del Túria.

El director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i la diputada de Promoció Econòmica, María Dolores Parra, entitats i empreses, han participat en la presentació.

Pujar