elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desenes de veïns de Vila-real protesten contra el 'tasazo' de la llum imposat pel PSOE

Desenes de veïns de Vila-real protesten contra el 'tasazo' de la llum imposat pel PSOE
  • El president dels populars, Adrián Casabó, atén les queixes ciutadanes en una taula informativa sobre les alternatives del PP a l'acanada fiscal socialista

Desenes de veïns de Vila-real s'han acostat hui fins a la taula informativa instal·lada pel PP en la plaça Major amb l'objectiu de mostrar el seu malestar pel 'tasazo' de la llum imposat pel PSOE.

Famílies i autònoms, especialment, han vist com en les últimes setmanes la tarifa elèctrica es disparava d'una forma alarmant fins a registrar màxims històrics “que asfixien les economies familiars i la dels ciutadans que tenen un negoci”.

Adrián Casabó, regidor i president del Partit Popular de Vila-real, ha atés les protestes i informat sobre les alternatives al 'tasazo' que defensa el Partit Popular amb “un pla d'acció que rebaixe un 20% la factura de la llum”.

Tal com ha relatat el dirigent, “és possible però el PSOE no vol. És així de senzill i de dramàtic”. En efecte, el PP planteja usar els drets de CO₂ per a reduir la factura elèctrica, la qual cosa suposaria un estalvi de 2.000 milions d'euros al qual caldria sumar el traspàs als Pressupostos Generals d'Estat dels costos no energètics, amb un import de 3.400 milions d'euros. A tot això, el PP planteja suprimir l'impost sobre el valor de la producció elèctrica, amb 1.600 milions d'euros, així com aplicar un IVA reduït al 10% amb caràcter permanent, la qual cosa generaria un estalvi de 2.000 milions d'euros.

“En total pretenem recaptar 9.000 milions d'euros per a injectar-los directament al contribuent i frenar les pujades draconianes de la llum amb les quals el PSOE castiga el ciutadà”. Una proposta “factible i efectiva” que el PP està traslladant a la ciutadania, comerços i negocis de la població amb l'objectiu “d'informar que és possible habilitar alternatives a les polítiques fiscals agressives que aplica l'esquerra”, tal com ha declarat Casabó.

Pujar