elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cuiner Pepe Rodríguez serà el padrí de les jornades gastronòmiques de Vila-real

Pepe Rodríguez, cuiner
Pepe Rodríguez, cuiner
  • El showcooking se celebrarà el dilluns 25 d'octubre amb cinc xefs estrela Michelin

Vila-real vol impulsar les XII Jornades Gastronòmiques de l'Olla de la Plana com un referent culinari d'àmbit nacional. Per a això, l'edició de 2021 comptarà amb xefs de reconegut prestigi en el panorama nacional com Pepe Rodríguez, del restaurant El Bohío i presentat del reality Masterchef, que farà de padrí. Al costat d'ell, Miguel Barrera del restaurant Calç Paradís, Javier Esteve del restaurant madrileny La Tasquería, Ricardo Sotres del restaurant El Regne i Roberto Bosquet, xef de Vila-real, conegut com a Xef Bosquet.

Aquestes jornades organitzes per l'Ajuntament de Vila-real compten amb el suport de l'Associació Gastronòmica de Vila-real i l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi).

El representant d'Ashiovi, Emilio Madrigal, ha assenyalat que “l'objectiu és posicionar a Vila-real, una ciutat esportiva, agrícola i industrial, dins del circuit de ciutats gastronòmiques d'Espanya”.

Olla amb màxim 26 ingredients

Per a l'elaboració de l'Olla de la Plana es podran usar un màxim de 26 ingredients. “Cada concursant podrà usar menys de 26 però mai més de 26”, ha explicat Ximo Abril, representant de l'Associació Gastronòmica de Vila-real. I entre aqueixos ingredients destaquen la carabassa, la verdura i la carn. 

El showcooking es realitzarà el 25 d'octubre a partir de les 18.30 hores en la plaça Major. Cada persona que vulga emportar-se a la seua casa una olleta de la plana haurà d'acostar-se fins al centre de la ciutat i donar 1 euro. Tots els diners recaptats es destinarà a la labor social que realitza Mans Unides.

Suport a l'hostaleria 

Per part seua, el regidor de Comerç de Vila-real, Diego A. Vila, ha destacat el suport del consistori al sector. En aquest sentit ha recordat les iniciatives municipals al costat del Pla Resistir i el Pla Parèntesi, cofinançats per Diputació i Generalitat, a més del pacte local del renaixement, la bonificació del 95% de l'IBI als locals d'hostaleria, les ajudes a l'oci nocturn i l'exoneració del pagament de les terrasses. Es tracta de “mesures molt profitoses per al sector”.

Pujar