elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell de Participació Ciutadana eleva les propostes de les associacions per al Pacte local pel renaixement de Vila-real

El Consell de Participació Ciutadana eleva les propostes de les associacions per al Pacte local pel renaixement de Vila-real
  • La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, s'ha reunit aquesta setmana de manera telemàtica amb les associacions de veïns i altres entitats per a “compartir amb ells el que estem fent i escoltar les seues propostes”

La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, s'ha reunit aquesta setmana en sessió telemàtica amb els membres del Consell de Participació Ciutadana per a informar-los de les iniciatives que està duent a terme l'equip de govern i escoltar les propostes que les associacions de veïns i altres entitats li han plantejat en el marc del Pacte local pel renaixement de Vila-real.

Entre les primeres propostes, l'Associació d'Aturats de Vila-real Adavi ha incidit en la necessitat de l'alfabetització digital per a ajudar a la ciutadania en casos com l'ensenyament telemàtic o realitzar tràmits amb l'administració pública com enguany ocorre amb les sol·licituds per a accedir a una plaça escolar que ha de realitzar-se de manera telemàtica. “Hem de tindre en compte que existeix una bretxa digital i que moltes famílies en situació de vulnerabilitat econòmica no disposen d'aquests recursos”, detalla l'edil. Una altra de les propostes plantejades des de la Federació d'Associacions de Veïns ha sigut la d'organitzar la circulació per a les persones per voreres, passejos i espais públics en un solo sentit amb la finalitat que es puguen mantindre la distància de seguretat que es requereix com a mesura de precaució enfront de la COVID-19.

“Hem pres nota d'aquestes demandes per a traslladar-les a la taula de treball del Pacte local pel renaixement de Vila-real en la qual participen tots els grups municipals”, indica la regidora qui matisa que es tracta de les primeres propostes que arriben per part de les associacions que “ens han demanat més temps per a recollir totes les necessitats veïnals. Per això la setmana que ve tornarem a reunir-nos”.

“Cal recordar que el Pacte local pel renaixement implica a tota la societat civil i passa per la necessitat d'estar en contacte amb tots els sectors socials, informar-los, escoltar-los, i començar a treballar junts en els projectes que ens han de fer ressorgir una vegada superem aquesta situació de crisi" recorda Caravaca. Amb aquest objectiu el govern local ha posat a disposició una partida de 500.000 euros per a implementar mesures d'impuls econòmic i social per a la ciutat des del consens amb tots els grups polítics. Una quantitat que se suma a altres mesures adoptades des de l'inici de la crisi per a la prevenció sanitària i la dinamització econòmica, fins a superar el milió d'euros.

Pujar