elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els comptadors intel·ligents d'aigua s'amplien al barri del Pilar

Els comptadors intel·ligents d'aigua s'amplien al barri del Pilar
    MÉS FOTOS
    Els comptadors intel·ligents d'aigua s'amplien al barri del Pilar  - (foto 2)

    La instal·lació de comptadors intel·ligents d'aigua potable, que milloren el servei, redueixen el consum i abarateixen la factura, arriba al barri del Pilar. L'Ajuntament de Vila-real i FACSA, l'empresa que gestiona el servei públic de proveïment d'aigua potable en la ciutat, han culminat la instal·lació dels nous comptadors intel·ligents en aquesta zona de la ciutat, després d'un primer programa pilot al barri del Nou Crist del Calvari. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i el cap d'Explotació de Facsa, Rafael Ferrer, han presentat aquest matí els detalls de l'actuació a la seu de l'associació de veïns del Pilar.

    La instal·lació de comptadors intel·ligents al Pilar abasta la zona compresa entre l'avinguda de Riu Ebre, el Camí Reial i els carrers de Rosselló i Polo Bernabé. Els treballs s'han dut a terme de forma progressiva durant un període de dos mesos i en total s'han instal·lat 754 dispositius de telelectura. Aquests dispositius permetran als abonats una sèrie de nous serveis, a més d'estalvi en el consum i l'abaratiment de la factura de l'aigua potable.

    "Després del programa pilot de comptadors intel·ligents en el Nou Crist del Calvari, el nostre objectiu és exportar aquest model a la resta de la població", assenyala Valverde, qui valora els "resultats òptims" de l'experiència pilot amb aquest tipus de dispositius. "Gràcies a la instal·lació d'aquests comptadors intel·ligents, el sector del Nou Crist del Calvari s'ha convertit en la zona de major eficiència hídrica de Vila-real, amb un 98% i reduint el nivell de fugues a només un 2%. Aquestes xifres revelen un important estalvi per als abonats i una excel·lent gestió d'un recurs limitat com és l'aigua", agrega el responsable de Serveis Públics. L'objectiu de l'Ajuntament és portar ara aquest sistema de lectura remota a tota la ciutat.

    Entre altres avantatges, la telelectura permet als abonats conéixer les dades de consum en temps real i el valor acumulat de cada període, a més de detectar i notificar possibles anomalies, fugues o excessos de consum. Aquesta mesura redueix les pèrdues d'aigua i ofereix un major control del consum per part de l'usuari. A més, aquest innovador sistema permet realitzar lectures a distància sense necessitat d'accedir als habitatges, evitant així molèsties innecessàries als abonats i estimacions de consum dels comptadors situats a l'interior de les residències.

    "Amb la lectura remota dels comptadors, es crea un perfil de consum per a cada abonat, la qual cosa facilita detectar qualsevol desviació que pot significar fugues d'aigua i, per tant, també un major cost en la factura. A més, també evita molestar als veïns per a procedir a la lectura manual dels comptadors, al mateix temps que garanteix que no es facturarà cap volum de consum estimat; solament, el volum real consumit", puntualitza Valverde. "Amb aquesta actuació, seguim avançant en la política de posar al servei dels ciutadans els avantatges i possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies, en la línia de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació", agrega.

    L'accés a les dades de consum online permetrà als abonats el coneixement real del seu consum, amb una oficina virtual disponible 24 hores al dia i set dies a les setmana per a qualsevol gestió relacionada amb el seu contracte d'aigua potable. Les dades de consum i factures estaran disponibles tant a través l'oficina virtual (eOficina) de FACSA (https://facsa-eoficina.grupogimeno.com) com mitjançant la nova APP per a smartphones desenvolupada per la companyia (http://www.app-eoficinafacsa.com).
    L'accés a les dades de consum es millorarà encara més en un futur pròxim, gràcies a un nou servei de subscripció personalitzada de notificacions. Les alarmes seran variables i determinades per cada abonat, en funció del seu interés respecte a dades de consums en determinades dates, superació d'un màxim de consum prefixat i també de mínims.

    Pujar