4 d’agost de 2020 4/8/20

Compromís per Vila-real sol·licita a la Conselleria d’Educació el quart institut de Secundària i Batxillerat per a la ciutat

  El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al pròxim Ple per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació la creació del quart institut d'Educació Secundària i Batxillerat per a la ciutat.

  La portaveu, Maria Fajardo, explica que “per a nosaltres el primer és Vila-real i la seua gent, així com els seus interessos, per això no ens cauen els anells a l'hora de reclamar una qüestió que és justa i que realment necessiten els nostres estudiants, com és un nou centre educatiu que done resposta a la demanda actual”. Tanmateix, Fajardo destaca que serà ja la nova regidora, Balma Llansola, qui defense aquesta moció. “Igual que el company Santi Cortells, és una gran coneixedora del sector educatiu i està completament autoritzada per a posar sobre la taula un tema tan crucial”, apunta.

  Compromís demana en el seu text tant a l’Ajuntament com a la Conselleria d’Educació que consideren la construcció d'un nou institut a la ciutat. “Volem que s'avalue aquesta opció i la seua planificació, valorant així la necessitat de la seua construcció a causa de l'actual saturació dels altres tres centres en funcionament i tenint en compte el nombre de matrícules”, indica. A més, es proposa que, si és tècnicament possible, s'incloga aquesta construcció en el conegut com Pla Edificant.

  D'altra banda, la moció demanda que l'Ajuntament faça un estudi de disponibilitat dels terrenys que la ciutat disposa per a la ubicació d'espais educatius o les àrees dotacionals educatives pertinents i que justifique la necessitat de construcció del centre en el lloc on major demanda es puga generar actualment a la ciutat.

  El document de Compromís demana que s'inicie la redacció del projecte d'un nou centre i que, conseqüentment es doten els pressupostos de la Generalitat amb una partida per a la construcció del nou edifici educatiu, amb l'objectiu de poder fer possible el seu funcionament al més aviat.

  “Confiem que la Generalitat, que des de fa cinc anys aposta de veritat per l'educació i els serveis públics, escolte les necessitats de la nostra ciutat”, manifesta Fajardo, qui destaca que “des de l'arribada del Govern del Botànic s'ha accelerat un important nombre d'inversions previstes en equipaments educatius de Vila-real”.

  És el cas del nou aulari del CEIP Carles Sarthou, que ja és una realitat, amb un pressupost d'obra de 1,4 milions. Tanmateix, s'ha augmentat la plantilla del professorat, readmetent també a gran quantitat de docents o apostant per l'eliminació progressiva de barracons.

  “Des de Compromís per Vila-real estem en contacte amb la comunitat educativa local i som conscients de la necessitat de construir un quart institut per a garantir la qualitat de l'ensenyament i donar resposta a les necessitats d'ubicació de l'alumnat”, assenyala la portaveu de la formació, qui afirma que “aquest nou edifici permetria descongestionar els altres tres centres existents”. Per aquest motiu, Fajardo assegura que “espere que la resta de partits polítics, si són responsables i volen el millor per a la seua ciutat, deixen de costat les batalles públiques i voten a favor d'aquesta moció que presentem des de la humilitat i la prioritat de treballar per Vila-real”.

  Pujar