26 de maig de 2020 26/5/20

Compromís per Vila-real rebutja el privilegi d’assistir a la missa a porta tancada en honor a Sant Pasqual com a mostra d’igualtat amb la resta de veïns

    El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha decidit no assistir a la missa que se celebrarà a porta tancada el proper diumenge, 17 de maig, en honor a Sant Pasqual. El portaveu del Grup Municipal, Josep Pasqual Sancho, ha explicat que es tracta d'una decisió meditada i consensuada que pretén posar de manifest que “tot i que se'ns haja concedit el privilegi d'assistir i estem agraïts per això, nosaltres som exactament igual que la resta de veïns i veïnes de Vila-real i, en un gest d'humilitat i igualtat, declinem participar presencialment en aquest esdeveniment, que també serà retransmés i que podrem contemplar des de les nostres cases”.

    Cal recordar que, amb motiu del Covid-19, la Fira i Festes de Sant Paqual 2020 han sigut suspeses. Cada 17 de maig se celebra el dia gran del patró de la ciutat i, habitualment, té lloc en la basílica una missa major que sol ser multitudinària. Enguany s'ha decidit continuar endavant amb la iniciativa, però a porta tancada, de manera que només podran assistir, a banda del bisbe i la representació del clergat, un total de huit persones, entre les quals s'ha decidit que hi haja un portaveu de cada grup municipal i tres membres de la Fundació de Sant Pasqual. “Considerem que es tracta d'un privilegi que els altres 51.000 habitants de Vila-real no tenen i no ens sembla just ni ètic assistir quan només certs elegits poden participar d'un moment tan emblemàtic per a la ciutat”, afirma Sancho. Per aquest motiu, “esperem que el seient que deixa lliure Compromís puga ser aprofitat per una altra persona que desitge gaudir d'aquest privilegi”, conclou.

    Pujar