9 d’abril de 2020 9/4/20

Compromís per Vila-real proposa a l’Ajuntament una bateria de mesures per a ajudar a superar la crisi del coronavirus

  El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha facilitat a l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, una bateria de propostes per a ajudar a superar la crisi del coronavirus. Malgrat estar en l'oposició, és un moment en el qual resulta vital que tots els partits polítics remen en la mateixa direcció, que ha de ser el suport institucional i l'esperit constructiu i de col·laboració per a eixir d'aquesta situació al més aviat i ajudar als veïns i veïnes.

  Entre les propostes realitzades destaquen la congelació de taxes municipals als comerços que han sigut tancats a conseqüència de la declaració de l'Estat d'alarma. També es planteja que des de l'Ajuntament s'impulse un servei per a portar aliments, productes de necessitat o farmacèutics a domicili als més necessitats, tenint en compte les mesures fonamentals d'higiene i seguretat.

  Una altra de les idees és destinar una de les línies telefòniques de l'Ajuntament habilitades per a aquests dies perquè els ciutadans puguen informar de casos que coneguen de persones majors que viuen soles i que no tenen ningú que els ajude. Ajornar el pagament de l'IBI amb un període més ampli que l'actual, tenint en compte les situacions d'especial vulnerabilitat i no aplicar interessos als endarreriments per aquests motius és una altra de les peticions de Compromís, que proposa que els serveis de neteja desinfecten els carrers de la ciutat, igual que es fa en altres municipis, comptant, si cal, amb l'ajuda de sectors vulnerables, com l'agrícola, que compta amb maquinària que podria ajudar a fer aquesta tasca de manera més efectiva i que ja ha actuat de manera similar en altres casos.

  En un altre ordre de coses, la formació política planteja descomptar les taxes de terrasses i venda no sedentària, almenys durant el període que dure el confinament i un ajornament addicional mentre estiga en vigència el Reial Decret que prohibeix aquestes activitats. Oferir informació puntual i actualitzada sobre la pandèmia per mitjans oficials per a assegurar que no s'escampen notícies falses i propiciar el teletreball per als funcionaris municipals són altres idees a les quals se suma la de pagar de manera prioritària a tots els autònoms i petites empreses amb els quals treballe l'Ajuntament, sempre que hi haja un informe favorable de legalitat d'aquesta mesura.

  Així mateix, se sol·licita que des del consistori es faça força per a demanar al Govern central mesures com la condonació de la quota d'autònoms, cotitzacions de la Seguretat social i IVA, comprenent almenys el temps que dure la situació actual i sempre que es puga justificar el descens de l'activitat per aquest motiu, ja que milers de xicotets empresaris no aguantaran aquesta situació, que requereix de mesures immediates. En la mateixa línia, destaca demanar a l'Estat una flexibilització més àmplia que l'actual de les condicions econòmiques per a ajuntaments molt endeutats, com el de Vila-real, que faça possible que el consistori puga utilitzar els seus recursos si els inverteixen en despesa social, partides d'atenció a la dependència i tot tipus de problemes de tipus social associats al coronavirus.

  Compromís per Vila-real reitera novament el seu suport a les mesures que des de les autoritats sanitàries i municipals s'estan aplicant per a superar aquesta situació units i es posa a la disposició del consistori a través d'aquestes mesures i quan així ho requerisca durant aquest període.

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
  Pujar