elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Vila-real presenta una proposta de Declaració Institucional pel blindatge de les pensions a l’Estat Espanyol

Compromís per Vila-real presenta una proposta de Declaració Institucional pel blindatge de les pensions a l’Estat Espanyol

    Compromís per Vila-real ha col·laborat juntament amb la Mesa pel Blindatge de les Pensions (MERP), organització a la que agraeixen i reconeixen el seu treball durant anys, així com la difusió en Vila-real de la seua tasca mitjançant trobades amb associacions o la xarrada del passat mes d’abril a Casa Mundina.

    La MERP “defensa un pilar fonamental de l’Estat del Benestar i del Dret, aïllant-se d’ ideologies i lluites polítiques per aconseguir un benefici, el més comú de tots, blindar les pensions” afirmen des de l’organització. La proposta de Declaració Institucional es planteja com una moció per fer costat a la Mesa Estatal per la Reforma de les Pensions MERP i les  seues demandes, el blindatge de les pensions, perquè siguen un dret fonamental, incloent-les en el capítol segon de la Constitució amb un article que prohibisca de forma explícita la privatització total o parcial del sistema públic de pensions, i la pèrdua de poder adquisitiu.

    Maria Fajardo, portaveu de Compromís per Vila-real, explica que “les pensions, al contrari del que es pensa, no estan reconegudes en la Constitució com un dret fonamental, sinó que apareixen en l’apartat de principis orientatius”. Per això, afirma que es deuen blindar en la Carta Magna amb un article que cite de forma explícita la prohibició de fer negoci amb les pensions, que tenen un pes molt important en la economia i poden ser subjecte d’abús”. “La gent ha de saber que cap decisió política ni turbulència econòmica els pot reduir les pensions. El blindatge en donarà seguretat i la garantia constitucional”, ha asseverat.

    Des de la MERP asseguren “no estem en contra de que hi haja plans de pensions privades, però no poden implicar degradar el sistema públic de pensions de cap de las maneres”. Així mateix,  Santiago Casal, responsable de la plataforma, ha insistit que la MERP està conformada per organitzacions i col·lectius molt diferents quant a l’espectre polític. “Hi estan unides persones de diferents ideologies i s’hi han sumat ajuntaments de tots els colors pel blindatge de les pensions, defensar-les ens pertoca a tothom”.

    Pujar