elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Vila-real mostra el seu suport al professorat valencià

  El grup municipal de Compromís per Vila-real defensarà en el pròxim Ple ordinari una moció de suport al professorat valencià, que pretén ser, al mateix temps, "una mostra de suport a una societat que vol ser educada". El regidor nacionalista Santi Cortells explica que "cal conscienciar que per a tenir educació ha d'haver-hi educadors que, a més, haurien de ser respectats".

  "Les xifres de fracàs escolar en 2017 ascendeixen a un 42,1% d'estudiants valencians, ja que es poden comptar com a repetidors, posicionant-nos per sobre de la mitjana estatal, amb un 36,1%", afirma Cortells.
  "Aquestes són xifres d'enguany basades en estadístiques del Ministeri d'Educació i evidencien que aquest desastre en l'educació valenciana només ha sigut possible amb unes polítiques educatives nefastes durant dècades", assegura. Per açò, recorda que "l'actual Conselleria d'Educació ha augmentat el nombre de professionals dedicats a millorar aquestes xifres, malgrat l'infrafinançament que portem arrossegant des de la transició i que aboca al fracàs escolar". Cortells considera que "només amb més recursos podem millorar la nostra educació i aquest finançament just que demanem des de fa dècades no només no millora, sinó que empitjora amb els anys, igual que l'educació". No obstant açò, destaca que l'actual Govern valencià ha incrementat un 12% la inversió per alumne respecte a l'últim executiu del PP, una millora que en els últims temps s'ha vist entelada per un altre problema que afecta i preocupa als docents.

  "S'ha instaurat un sistema de marcatge contra la llibertat educativa, que alguns titllen d'adoctrinament, on s'ha arribat al límit que diverses persones van destrossar el mobiliari d'un col·legi d'Alfafar, 24 hores després d'aparèixer en els mitjans de comunicació assenyalat com a tal", afirma.

  "Sovint escoltem que hi ha escoles europees, com la de Finlàndia, manifestament millors que la nostra, però a diferència del nostre país, allí el professorat és considerat com una autoritat per la seua funció social", explica l'edil. "Una societat millor és aquella que dignifica el seu professorat, el dóna suport i el tracta amb el respecte que mereix i una societat decadent el persegueix, maltracta i tatxa de adoctrinador, ficant-li la por en el cos perquè no parle de més en les classes i poder tenir captives les consciències i els coneixements dels ciutadans, perquè només pensen el que interessa a uns pocs", indica.

  "La coneguda com a llibertat de càtedra ha de ser declarada com un bé inviolable i les opinions, explicacions o declaracions ideològiques són normals quan parlem de matèries de l'àmbit de les humanitats", afirma, "i no, no hi ha cap delicte com el que Ciutadans i PP han descrit com a adoctrinament en cap país europeu, ni tan sols en aquells amb els sistemes polítics més precaris". Per aquest motiu, des de Compromís traslladen al Govern valencià la seua preocupació per la persecució política dels professionals de l'ensenyament i sol·liciten que inicie una campanya de dignificació del professorat, on es pose en valor la importància del paper social que exerceix.

  Així mateix, s'exigeix al Govern de l'Estat que pose tots els mitjans per a parar la campanya de desprestigi contra el professorat valencià i que assegure la seua protecció jurídica davant la temptació de polititzar l'ensenyament i perseguir als seus responsables i que desenvolupe la legislació adequada per a protegir jurídicament l'exercici de la llibertat d'expressió dels docents.

  A més, insta a tots dos governs a incloure en el desenvolupament de les programacions didàctiques la posada en valor del treball docent, amb un reconeixement de l'autoritat i professionalitat d'aquests treballadors.
  "Per aquest Ajuntament han passat ja diverses vegades les mocions de suport a la Policia Nacional, veurem què fan la resta de formacions polítiques davant aquesta moció, en la qual es fa referència a altres treballadors públics", conclou.

  Pujar