elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Vila-real lamenta la "deriva bel•licista" dels socialistes

Compromís per Vila-real lamenta la "deriva bel•licista" dels socialistes

  El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat hui en el Ple una proposta perquè des de l'Ajuntament de Vila-real s'alce la veu contra l’enviament de tropes com molts veïns van fer al 2003 amb la guerra contra Irak. En aquest cas, 1.400 veïns de procedència ucraïnesa estan patint a les nostres comarques per la possible guerra Ucraïna-Federació Russa.

  La portaveu de Compromís, Maria Fajardo ha afirmat que «açò demostra una vegada més la deriva d'extrema dreta dels socialistes de Vila-real, ja que al 2003 deien estar en contra de les guerres, però ara voten a favor.»

  El portaveu adjunt de Vila-real, Santi Cortells, ha exposat que «Aquest conflicte no és interessant ni per a Vila-real ni per a ningú. El preu del gas augmentarà i l'escalada en els preus de la llum i de les matèries primeres s'encariran encara més, afectant les indústries de la ciutat. El que hauria de fer el Govern estatal és fer costat a les nostres indústries i no posar-los més pals a les rodes amb accions bèl·liques on no fem cap falta.»

  Així mateix, el senyor Cortells ha afirmat que «és èticament incongruent que d'una banda l'Ajuntament de Vila-real es solidaritze amb els pobles més necessitats del món i ara no es posicione en contra de l’enviament de tropes que no interessa a ningú. Açò sí que és el més pur discurs de la fal·làcia i la demagògia».

  Finalment, la portaveu de Compromís per Vila-real ha lamentat que «els diners malbarats en armes no s'invertisquen en fer polítiques de conciliació i educació, ja que precisament en aquest Ple s’ha aprovat la moció presentada pel nostre grup per la conciliació en temps de pandèmia, tan sols amb l’abstenció de VOX, cosa que agraïm a tots els grups.  En canvi, la majoria absoluta socialista, ha tombat la moció en favor de la pau, la diplomàcia i el diàleg».

  Pujar