24 de novembre de 2020 24/11/20

Compromís per Vila-real exigeix saber quant costarà la jornada taurina del 9 d’octubre a les arques municipals

    Compromís per Vila-real exigeix saber quant costarà a les arques municipals la jornada taurina que se celebra aquest divendres, 9 d'octubre, coincidint amb la festa del País Valencià. “Com ja vam dir, no ens sembla adequat en els temps que corren organitzar actes massius, com aquest, que pretén acollir 800 persones”, explica la portaveu de Compromís, Maria Fajardo, qui lamenta, a més, que s'organitze en una data tan assenyalada, en la qual “normalment no es programa cap acte commemoratiu i es podria haver previst un altre tipus d'acte més concorde a la celebració original”.

    No obstant això, l’edila critica “l’engany” al qual l'equip de govern sotmet els ciutadans amb la decisió d'instal·lar una plaça de bous portàtil. “Primer no tenia cap cost per a les arques municipals i ara resulta que sí i que la jornada de demà és, expressament, a costa de les butxaques de tots els ciutadans i ciutadanes i, com sempre, ens hem d'assabentar per anuncis grandiloqüents en la premsa en els quals l'equip de govern es mostra orgullós de mantindre suposades tradicions que mai han existit a la nostra ciutat, com la d'instal·lar places de bous portàtils en ple mes d'octubre perquè vinguen ramaderies de fora de Castelló”, denuncia.

    “El pitjor de tot és que també s'ha insinuat que si no s'augmentava l'aforament de 400 a 800 persones l'empresa organitzadora tindria pèrdues, per això l'Ajuntament està ara repartint entrades gratuïtes –pagades per tots- als qui les sol·liciten, perquè òmpliguen una plaça que, d'una altra manera, qui sap si comptaria amb tanta assistència, en plena ona de rebrots que també estan afectant Vila-real”, assenyala. “És d'una imprudència total i d'un mal gust que excedeix qualsevol límit”, indica, “no serà perquè no hi ha activitats culturals boniques per a organitzar en una ciutat com la nostra, però amb Benlloch ja sabem el que hi ha, és una llàstima”.

    Pujar