20 d’octubre de 2020 20/10/20

Compromís per Vila-real denuncia l'estat "d'abandó" del Centre de Formació de Persones Adultes

Compromís per Vila-real denuncia l'estat "d'abandó" del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 1)
  • El Grup Municipal es fa ressò de les queixes de docents i alumnat i trasllada a l'equip de govern el "lamentable" estat de manteniment en el qual es troben les instal·lacions on s'imparteixen les classes

MÉS FOTOS
Compromís per Vila-real denuncia l'estat "d'abandó" del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 2)
Compromís per Vila-real denuncia l'estat "d'abandó" del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 3)
Compromís per Vila-real denuncia l'estat "d'abandó" del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 4)
Compromís per Vila-real denuncia l'estat "d'abandó" del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 5)

Compromís per Vila-real ha posat de manifest en les últimes setmanes davant l'equip de govern l'estat d'abandó en el qual es troba el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) Antiga Panderola, on cursen estudis nombrosos alumnes que reben formació que va des de l'alfabetització i graduat en ESO fins a l'accés a la universitat per a majors, passant per diferents propostes en idiomes i informàtica.

El portaveu adjunt de Compromís, Santi Cortells, s'ha fet ressò de les queixes de docents i alumnat i les ha traslladades, juntament amb la companya Maria Fajardo, a diferents comissions informatives amb l'equip de govern, que fins al moment no ha mogut fitxa en aquest sentit. “En general, el centre, situat al carrer de Solades –en l'última planta de la Biblioteca central- té unes instal·lacions precàries, ja que no s'han realitzat millores significatives en els 12 anys en què l'ocupa l'escola, obligació que correspon a l'Ajuntament”, explica i destaca que, “com hem pogut comprovar, la majoria de les finestres no tanquen, ja que tenen les gomes trencades, estan oxidades i resulta molt difícil la seua obertura o tancament”. Així mateix, destaca que els lavabos estan en condicions lamentables i que, en el cas del de les dones no funciona bé, “ja que la cisterna s'encalla sovint i de vegades s'emboça i, a més, en el lavabo només cau un filet d'aigua”. “Un tercer lavabo seria necessari, ja que dos són insuficients, tenint en compte el volum d'alumnat”, apunta.

D'altra banda, es troba a faltar la presència de cortines i les que hi ha tenen les anelles trencades. “Les persones que cada dia pateixen aquestes condicions comenten, a més, que no es renten mai i que serien molt més útils uns estors o cortines opaques, ja que en entrar massa llum no es pot usar el projector”, relata Cortells. Un altre problema important per als usuaris i professionals del centre és el de la temperatura, ja que en no estar ben aïllades, les aules suporten condicions extremes, especialment de calor.

Finalment, l'edil de Compromís indica que, pel que sembla, el centre no compta amb eixida d'emergència, “la qual cosa en cas d'una hipotètica evacuació seria catastròfica” i es fa ressò d'una reivindicació que traslladen els qui acudeixen diàriament al recinte, ja que afirmen que “al costat de l'escola hi ha un garatge que no s'usa i que estaria molt bé que pogueren utilitzar, tenint en compte que a certes hores és molt difícil aparcar en la zona, ja que al costat està l'IES Francesc Tàrrega, on se situa també l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) Plana Baixa i també s'ofereix formació nocturna, la qual cosa fa que coincidisquen nombrosos vehicles d'alumnes de tota la comarca”.

Finalment, des de Compromís per Vila-real sol·liciten a l'Ajuntament un major contacte i coordinació amb el centre. “No sols és la falta de manteniment i l'abandó físic de les instal·lacions, sinó també la falta de contacte, ja que segons ens compten des del CFPA no se'ls informa de les activitats que organitza el consistori, tot i que asseguren que l'han sol·licitat en multitud d'ocasions i que l'única entitat amb la qual tenen un contacte més directe és Pangea”, afirma. "Ahir mateix vam conéixer per la premsa que es realitzaran millores en diferents centres educatius i som conscients de la seua necessitat, però també ens agradaria que es tinguera en compte aquest espai al qual tanta gent acudeix i que està certament oblidat", afirma.

Malgrat la crítica, Compromís agraeix la bona disposició de la regidora d'Educació, Aida Beteta, “que va prendre nota de les peticions que li vam traslladar i sabem que poc després es va interessar per l'estat de les instal·lacions, però tot i que hem donat un temps de marge perquè prengueren alguna mesura, ens hem vist obligats a fer públic el lamentable estat d'aquest centre, a l'espera que l'equip de govern actue en conseqüència i es pose a la feina”, conclou.

Pujar