29 de març de 2020 29/3/20

Compromís per Vila-real denuncia la falta d’informació respecte de l’anunci del fraccionament del pagament de l’IBI

  • “L’equip de govern encara no sap si és viable fraccionar en cinc vegades l’abonament de l’impost, malgrat haver-ho anunciat ja en premsa”

Compromís per Vila-real ha denunciat la falta d'informació respecte de l'anunci del fraccionament del pagament de l'Impost de Béns immobles (IBI). Després de conéixer per la premsa que s'ampliarà de tres a cinc terminis l'abonament d'aquest impost, el Grup Municipal insisteix que “continuen faltant dades i informació i la documentació encara no se'ns ha facilitat als grups de l'oposició, a dues setmanes del Ple ordinari”.

Així mateix, la regidora Maria Fajardo assegura que “després de preguntar en comissió, l'equip de govern ens ha assegurat que encara no existeix cap informe que avale que res del que s'ha anunciat en premsa és viable i se'ns ha instat a continuar documentant-nos en premsa”. “És vergonyós que ens hàgem d'informar pels mitjans de comunicació i que no se'ns facilite la informació pertinent de manera anticipada”, apunta.

D'altra banda, per a Compromís és més que dubtós el benefici que pot reportar als veïns fraccionar el pagament en cinc vegades, quan el període en mesos continua sent el mateix d'abans. És a dir, el rebut de l'IBI es pot abonar des de juny fins a octubre. Fins al moment, qui fraccionava el pagament en tres vegades, feia un primer abonament al juny, un segon pagament a l'agost i un tercer a l'octubre. No obstant això, “tal com s'ha anunciat, es podrà pagar en cinc mensualitats entre els mesos de juny i octubre, és a dir, tots els mesos s'haurà de fer front a l'IBI. Com no ens ho expliquen en comissió, esperarem a llegir la premsa en pròxims dies”, conclouen.

Pujar