25 de novembre de 2020 25/11/20

Compromís per Vila-real demana responsabilitats per la contractació per als actes taurins d’una ramaderia sancionada

Compromís per Vila-real demana responsabilitats per la contractació per als actes taurins d’una ramaderia sancionada - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís per Vila-real demana responsabilitats per la contractació per als actes taurins d’una ramaderia sancionada - (foto 2)
  Compromís per Vila-real demana responsabilitats per la contractació per als actes taurins d’una ramaderia sancionada - (foto 3)
  Compromís per Vila-real demana responsabilitats per la contractació per als actes taurins d’una ramaderia sancionada - (foto 4)

  Compromís per Vila-real denuncia que els esdeveniments taurins celebrats en la plaça portàtil ha comptat amb la participació d'una ramaderia de bous braus sancionada pel Consell, que ha decretat la prohibició d'exercir per múltiples irregularitats.

  La portaveu, Maria Fajardo, ha assegurat que “algú haurà de donar la cara i fer-se responsable d'aquest error flagrant i repetit, que se suma a les vergonyoses imatges que han donat la volta a tot el país per les inexistents mesures de seguretat que s'han pogut veure en els esdeveniments taurins dels últims dies”. Ahir mateix es va conéixer que la Generalitat Valenciana havia imposat multes que sumen més de 90.000 euros a l'empresa local Ganadería El Mijares SL per diverses infraccions, una d'elles molt greu, a la llei valenciana de ramaderia. A més, el Consell ha prohibit exercir l'activitat ramadera durant quatre anys per mantindre als animals sense identificació, no tindre la documentació sanitària i obstruir l'actuació inspectora de l'Administració.

  “Açò se suma a tot l'esperpent que estem vivint”, lamenta Fajardo, “estem en un moment molt complicat, en el qual molts veïns i veïnes han perdut l'ocupació i s'està plantejant fins i tot un toc de queda territorial”. “Els rebrots no cessen i obliguen a tindre la màxima prudència a l'hora d'organitzar esdeveniments culturals, tampoc podem anar al futbol -en una ciutat amb una gran afició-, xiquets i adolescents assisteixen a classe amb múltiples restriccions i precaucions i les famílies encara no saben si es podran reunir al voltant d'una taula aquest Nadal, però calia realitzar cinc setmanes de bous ininterrompudes”, critica. L’edila assenyala que els cartells anunciant a aquesta ramaderia en els espectacles taurins encara es poden veure per a dates com el 27 de setembre i el 3, el 10 i el 17 d'octubre. “Esperem que això no quede així i que es depuren responsabilitats”, conclou.

  Pujar