2 de desembre de 2020 2/12/20

El Centenari del patronatge de Sant Pasqual apropa la figura del patró a la ciutat amb visites guiades a la basílica i Reial Capella

    Després de la inauguració, aquesta setmana, de l'exposició filatèlica ‘Una mirada sobre Sant Pasqual. Patró de Vila-real’, els actes en commemoració del Centenari del patronatge de Sant Pasqual sobre la ciutat continuen amb noves activitats. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Turisme i la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pascqal han programat una sèrie de visites guiades a la basílica i Reial Capella que tindran lloc cada primer dissabte de mes.

    Les visites guiades, amb el lema ‘Anem al sant, que estem al desset’ (en al·lusió a la frase popular que fa referència al dia del patró), pretenen acostar a la població “la figura de Sant Pasqual i el gran valor patrimonial, històric i artístic de la basílica i de l'obra del Fill Predilecte de la Ciutat Vicente Llorens Poy”, assenyala el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol. Per a açò, s'han programat un total de quatre visites, que tindran lloc el 4 de març, l'1 d'abril, el 6 de maig i el 3 de juny. Totes elles, eixiran a les 10.30 hores i constaran d'un recorregut guiat per la basílica, que permetrà als participants conéixer millor la història del recinte i del patró de la ciutat. Les visites es faran en grups de 25 persones com a màxim i, per a participar en elles, tan sols és necessari inscriure's prèviament, de manera gratuïta, en la consergeria municipal, a la planta baixa de l'ajuntament.

    “És una ocasió única d'acostar-nos a la figura i la història de Sant Pascual a Vila-real, als detalls de la construcció i reconstrucció de la basílica, l'any en què es compleix un segle del seu patronatge sobre la ciutat”, conclou Obiol.

    Pujar