25 d’octubre de 2020 25/10/20

Un centenar de persones degusta els menjars inspirats en la fundació de Vila-real en la XVI Mostra de Cuina Medieval

Un centenar de persones degusta els menjars inspirats en la fundació de Vila-real en la XVI Mostra de Cuina Medieval - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un centenar de persones degusta els menjars inspirats en la fundació de Vila-real en la XVI Mostra de Cuina Medieval - (foto 2)

  La tradicional Mostra de Cuina Medieval, que aquest any fa 16 edicions, tornarà a comptar aquesta nit amb un centenar de comensals, que podran gaudir d'un complet menú inspirat en els menjares de l'època fundacional de Vila-real.

  Com cada any, l'esdeveniment, organitzat per les regidories de Tradicions i Turisme, amb la col·laboració dels membres de la Associació Gastronòmica de Vila-real, se celebrarà en el restaurant Cal Dimoni, on els assistents degustaran diferents plats a base d'ingredients i receptes propis de l'època medieval.

  Per a l'ocasió s'oferiran diversos plats extrets del Llibre de Sent Soví (o Llibre del Coc), el llibre de receptes de cuina medieval més antic que es coneix, escrit en valencià i datat del 1324, tot i que es pensa que podria estar datat fins i tot tres segles abans. El president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril, explica que "ens hem basat en la cuina original de l'època i es recrearà exactament igual".

  Els comensals començaran amb fruita del temps, Menjar de truita –pastís de peix- i una escudella de fongs i castanyes. Li seguirà un bullit de perca amb espàrrecs verds i una fogassa farcida de conill amb cigrons i picaeta d'ametlla. Les postres estaran compostes per Torta reial, una coca d'ametlla i poma amb mató, gingebre, pebre i ous, seguida de les tradicionals llesquetes i d'una infusió digestiva de timó i licor de taronja. El preu són 25 euros i s'inclouen les begudes.

  Pujar